Поділитись:

У Луцьку всіх охочих перевірили на туберкульоз (фото)

Вівторок, 23 березня 2021, 17:25

В обласному центрі  Волині усіх охочих обстежили на наявність туберкульозу. Медики працювали у пересувному флюорографі.на Театральному майдані.

Про це повідомило ІА «ВолиньPost».

У вівторок, 23 березня, з 11:00 до 14:00 у центрі Луцька усі охочі мали можливість пройти обстеження на наявність туберкульозу. 

Акцію присвятили Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом, який відзначають 24 березня, адже увага до цього небезпечного захворювання знизилася на тлі пандемії COVID-19.

За словами лікарки-рентгенолога Волинського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру Руслани Сльозко, велика кількість лучан прийшла на обстеження.

«Хочу сказати, що ми з 11 години працювали і перерви майже не робили. Громадяни постійно йшли, бо турбуються за своє здоров'я. Можливо, це пов'язано з тим, що останнім часом багато хто хворів на коронавірус і має, відповідно, певні зміни в легенях, залишкові в тому числі. Вони хвилюються, чи не стало гірше. Також переживають, чи не мають туберкульозу», – каже Руслана Сльозко.

Руслана Михайлівна розповіла, що завдяки сучасним технологіям можна побачити результат одразу на місці.

«В нас цифрова обробка зображення. В нас є ноутбук. Одразу після того, як лаборант зробить знімок, він обробляється, поступає на комп'ютер. А я дивлюсь, описую і відразу віддаю результат», - говорить лікар.

На щастя, станом на 13:30 не виявили жодного хворого на туберкульоз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів