Поділитись:

Луцькрада відсудила землю, на якій хотіли збудувати підземний перехід

Субота, 27 березня 2021, 09:42
Луцькрада відсудила землю, на якій хотіли збудувати підземний перехід

Луцька міська рада повернула собі у власність земельну ділянку в центрі міста, яка з 2012 року перебувала в оренді у ТОВ "Торгівельний центр "Магніт". 

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Волинської області, яким було задоволено позов першого заступника керівника Луцької місцевої прокуратури.

Так, у 2012 році згаданій фірмі надали ділянку на Театральному майдані площею 0,6064 га для будівництва та обслуговування підземних пішохідних переходів, торгівельного комплексу, підземної парковки автотранспорту та реконструкції майдану. Між міською радою та товариством було укладено договір оренди на п'ять років. 

В 2018-у "Магніт" хотів продовжити право оренди, але Луцькрада відмовила, оскільки з 2012-го передбачені договором роботи не велися. У травні 2020 року міськрада звернулася до фірми щодо повернення ділянки, проте орендар цього не зробив, не підписавши акт-приймання передачі. Разом із цим суд встановив, що з вересня 2018 року товариство припинило сплачувати орендну плату за використання земельної ділянки. 

З огляду на вищевикладене, суд прийшов до висновку, що "Магніт" самовільною займає ділянку з 25 вересня 2018 року. Своїм рішенням суддя Віталій Войціховський зобов'язав ТОВ "Торгівельний центр "Магніт" повернути землю у власність Луцької міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній нічний клуб «ХХІ століття» в Луцьку продадуть

Надрукувати
мітки:
коментарів