Поділитись:

Волинський краєзнавчий музей оновлять за кошти ЄС

Вівторок, 23 березня 2021, 09:02
Волинський краєзнавчий музей оновлять за кошти ЄС

Днями голова Волинської обласної ради Григорій Недопад міжнародний грантовий договір, який забезпечить отримання 54,4 тис євро безповоротної фінансової допомоги для Волині на реалізацію проекту «Музеї прикордоння – простір для інтеркультурного діалогу».

Ключова перевага проєкту – створення комфортних умов перебування у Волинському краєзнавчому музеї людям з інвалідністю. Про це повідомив Недопад на своїй сторінці у фейсбуці. 

За кошти Європейського Союзу також буде здійснено ремонт виставкової зали Волинського краєзнавчого музею та придбано спеціалізоване обладнання для демонстрації експонатів.

Проєкт передбачає проведення ряду міжнародних заходів для розвитку музейної галузі. Працівники музеїв зможуть підвищити кваліфікацію у роботі з особливими категоріями відвідувачів. Практичне здійснення заходів розпочнеться орієнтовно у травні-червні після завершення усіх передбачених програмою формальностей та отримання першого траншу гранту ЄС.

"Вітаю Волинь із таким успішним результатом! Дякую всім, хто працював над проектом. Важливо, що грантові кошти не потрібно буде повертати. А отже без жодних фінансових втрат ми зможемо значно підсилити розвиток музейної справи, де дійсно є потреба в додатковому фінансуванні та просуванні музейного надбання Волині у сфері міжнародної співпраці", – написав голова облради. 

Із його слів, грантові кошти будуть вдалося отримати завдяки участі у Програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Він упроваджується обласною радою у партнерстві з ГО «Центр регіональних ініціатив Волині», Волинським краєзнавчим музеєм та Регіональним музеєм у місті Стальова Воля (Польща).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів