Поділитись:

Рибоохоронний патруль: на Волині виявлено 19 порушень за тиждень

Понеділок, 22 березня 2021, 23:40
Рибоохоронний патруль: на Волині виявлено 19 порушень за тиждень

На Волині з 15 по 22 березня 2021 рибоохоронний патруль задокументував 19 порушень. Складено 9 протоколів за порушення Правил рибальства та 5 за грубі порушення.

Крім того, оформлено п’ять актів виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 57 од. заборонених знарядь лову, – повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

"У порушників вилучено 8 кг водних біоресурсів та 5 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 459 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 748 грн", – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

18 та 19 березня на Хрінницькому водосховищі у Волинській області знайшли безгосподарське майно. Під час обстеження акваторії водойми між с. Липа та с. Гумнище  виявили та вилучили 20 сіток, загальною довжиною 500 метрів. Патруль склав акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя вилучили. Також викрили трьох громадян, які порушували Правила рибальства. На осіб оформили протоколи про адмінправопорушення та наклали штрафні санкції.

16 березня до Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від рибалок-любителів про порушення на р. Стохід, поблизу сіл Угли та Кашівка. Спершу державні інспектори рибоохорони правопорушень не зафіксували. Під час повторного огляду виявили безгосподарське майно. З водойми інспектори вилучили 4 сітки, загальною довжиною 100 метрів. 

Того ж дня на Броницькому водосховищі, поблизу с. Брониця Камінь-Каширського району вилучили 22 од. сітних знарядь лову, загальною довжиною 1100 метрів. У сітках знаходилися 15 екз. щуки та 5 екз. краснопірки, які в живому стані повернули у водне середовище. Попереджено збитків на 5 440 грн. Під час вилучення заборонених знарядь лову на Броницькому водосховищі місцеві жителі намагались завадити роботі рейдової групи.

"Згідно ч. 1 ст. 345 ККУ погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків – карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк", – нагадує Волинський рибпатруль.

Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби просять повідомляти на "гарячу лінію": (067) 360-78-40.

Довідково

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами. Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.

З першого листопада 2020 року на водоймах Волині розпочалася осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно-літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2021 року. Також з 1 грудня заборонено вилов раків у річках та водоймах Волинської області. Дана заборона триватиме до 31 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024