У Луцьку обмежать в'їзд на кладовище

Середа, 07 вересня 2016, 12:36

Задля підвищення якості надання послуг з організації поховань померлих громадян та надання ритуальних послуг населенню міста на кладовищі обмежать в'їзд транспорту.

Громадська організація сімей загиблих учасників АТО "Надія" звернулась у міську раду з проханням заборонити в'їзд транспорту на територію кладовища. Про це розповів під час засідання міськвиконкому директор спецкомбінату КПО Василь Цетнар.

У зв'язку із цим зверненням, вирішили внести зміни в додаток до рішення виконавчого комітету "Про затвердження Порядку функціонування, утримання та охорони місць поховань у Луцьку".

"У нас вже перетворився в'їзд на кладовище на те, що доїжджають, накривають столика і там обідають", – сказав Луцький міський голова Микола Романюк.

Згідно зі змінами, в'їзд транспорту на територію кладовища міста заборонений. У випадках проведення робіт з облаштування, демонтажу, монтажу намогильних споруд, замощення декоративною плиткою, встановлення огорожі в'їзд транспорту дозволяється на підставі договору-замовлення встановленого зразка та оплати за надані послуги. Втім, дозволяється в'їзд транспорту на територію кладовища міста впродовж 30-ти днів напередодні Великодніх свят у зв'язку з інтенсивним прибиранням місць поховань.

Також право на безплатний проїзд на територію кладовища має спеціальний автокатафальний транспортний засіб, а також супроводжуючий його транспорт виконавців послуг, які уклали договори про надання ритуальних послуг з ритуальною службою Луцька, інваліди (при наявності посвідчення), люди похилого віку, що мають порушення опорно-рухового апарату.