Поділитись:

На Волині рибалки «здали» браконьєра з «остями» (фото)

П'ятниця, 19 березня 2021, 14:27
На Волині рибалки «здали» браконьєра з «остями» (фото)

18 березня 2021 року на «гарячу лінію» рибпатруля надійшло повідомлення від небайдужого рибалки про порушення Правил рибальства на оз. Любань в Ковельському районі.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля

Під час обстеження озера викрили місцевого жителя, який ловив рибу забороненим знаряддям – «остями». Порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На Волині рибалки «здали» браконьєра з «остями» (фото)

На Волині рибалки «здали» браконьєра з «остями» (фото)

На чоловіка склали адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову вилучено.

«Ми вдячні кожному небайдужому рибалці за активну позицію у сфері збереження рибних запасів. Закликаємо громадськість і надалі інформувати рибоохоронний патруль про порушення правил рибальства. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства – прохання повідомляти на номер «гарячої» лінії рибпатруля: (067) 360-78-40»,–  повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Волинянам нагадують: реєстрація звернень громадян на «гарячу лінію» має встановлену законодавством процедуру. Відповідно до ст. 5 ЗУ «Про звернення громадян» у зверненні має бути обов΄язково зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина-заявника, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, тощо. Відповідно, якщо ви не хочете назвати таку інформацію, відомство не має змоги зафіксувати ваше звернення. Крім того, надання завідомо неправдивої інформації посадовим особам органу рибоохорони карається законом згідно ст. 188-5 КУпАП. Так, протягом 2020 року 45 дзвінків на «гарячу лінію» виявилися хибними – інформація, надана громадянами, не підтвердилася.

Надрукувати
мітки:
коментарів