Поділитись:

У США повторно розглянули Закон про безпекове партнерство з Україною

П'ятниця, 19 березня 2021, 04:41
У США повторно розглянули Закон про безпекове партнерство з Україною

фото ілюстративне

Група сенаторів США, представників обох партій, повторно представили Закон про безпекове партнерство з Україною. Щорічно Україна отримуватиме 300 мільйонів доларів на військові потреби.

Про це повідомляють на сайті Сенатського комітету із закордонних відносин, – пише "Суспільне".

"Сенатори США Джим Ріш, Боб Менендес, високопоставлений член і голова сенатського комітету з міжнародних відносин Роб Портман, Кріс Мерфі, Джон Баррассо і Жанна Шахін сьогодні (18 березня – ред.) знову представили Закон про безпекове партнерство з Україною, щоб надати Україні допомогу в області безпеки та стратегічну підтримку", – йдеться у повідомленні.

Законопроєкт було вперше представлено у липні минулого року. Окрім щорічного 300-мільйонного фінансування для військових потреб включно із поставками летального озброєння, документ передбачає виділення до 4 мільйонів доларів на рік на підготовку українських військових офіцерів. Також він пропонує пришвидшити передачу Україні надлишкової оборонної продукції.

Окрім того, законопроєкт пропонує адміністрації США призначити спеціального посланця з питань України, який би представляв США у перемовинах у Нормандському форматі, а також сприяв би налагодженню діалогу між країнами Чорноморського регіону.

"Сім років тому Росія незаконно захопила Крим і розпочала кампанію таємної військової підтримки бойовиків на сході України. Попри кричуще ігнорування Росією міжнародних законів і зобов'язань, Україна залишається вірним партнером США і пручається зловмисному впливу Росії в Європі. Я пишаюся тим, що сьогодні знову представив цей закон, щоб продемонструвати незмінну підтримку Сполученими Штатами народу України і переходу країни до демократії", – наголосив сенатор Джим Ріш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів