Поділитись:

Прибирання й озеленення: у Луцьку стартувала «Ековесна»

Четвер, 18 березня 2021, 18:17
Прибирання й озеленення: у Луцьку стартувала «Ековесна»

фото ілюстративне 

Задля поліпшення стану довкілля, благоустрою і озеленення, активізації природоохоронної роботи та екологічної просвіти у міській територіальній громаді відбудеться акція „Ековесна – 2021”. Відповідне розпорядження підписав Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Акція стартувала з 16 березня і триватиме до 25 травня цього року, – повідомили в Луцькій міській раді. 

З 1 квітня до 30 квітня в межах місячника озеленення “Озеленення громади – справа кожного” на території луцької громади буде організовано висаджування дерев.

У період з 12 до 16 квітня на території громади відбудуться толоки з благоустрою та санітарного прибирання парків, скверів, об’єктів природно-заповідного фонду, водоохоронних зон водних об’єктів.

До участі в акції буде залучено представників громадських, релігійних, політичних, молодіжних громадських організацій.

Управління освіти, відділ екології спільно з міським та обласним еколого-натуралістичними центрами, організуваватимуть практичні та еколого-просвітницькі заходи серед населення.

Колективам підприємств, установ, закладів та організацій різних форм власності доручено виконати роботи з упорядкування та благоустрою власних і прилеглих територій. Єдиним санітарним днем встановлено – п'ятницю.

Департамент житлово-комунального господарства забезпечить санітарне очищення територій загального користування, вулиць та шляхопроводів від сміття після зими, ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, здійснить комплекс робіт з впорядкування та відновлення зелених насаджень загального користування, сприяти виконанню інших заходів з благоустрою та реалізації громадських ініціатив із впорядкування після зими території громади. 

Комунальне підприємство „Парки та сквери м. Луцька” забезпечить належний санітарний стан на території парків та скверів, комплекс робіт з озеленення та квіткового оформлення на території громади.

Представникам ОСББ, житлово-будівельних кооперативів, органів самоорганізації населення, які проводять управління будинками, доручено організувати роботу з упорядкування, приведення до належного естетичного та санітарного стану прибудинкових територій багатоквартирних житлових будинків, дитячих, спортивних та господарських майданчиків.

Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування забезпечить санітарне очищення та упорядкування кладовищ, меморіалів, пам’ятників, братських могил.

Окрім того, департамент муніципальної варти протягом акції „Ековесна – 2021” посилить контроль за дотриманням належного санітарного стану та благоустрою на території Луцької міської територіальної громади, спалюванням відходів та сухої рослинності, незаконним продажем первоцвітів та інших рослин, які занесені до Червоної книги України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024