Поділитись:

Компенсацію за "енергоефективний" кредит може отримати більше лучан, – Роман Бондарук

Вівторок, 06 вересня 2016, 18:31

Відтепер отримати компенсацію за кредити, взяті на впровадження енергоефективності, у Луцьку можуть не лише ОСББ, а й управителі багатоквартирних будинків.

Про зміни в міській "Програмі відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами на 2013-2017роки" в коментарі Волинь24 розповів керівник Ради голів об'єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Луцька Роман Бондарук.

Із його слів, на серпневій сесії депутати Луцької міської ради продовжили термін дії програми, а також збільшили кількість її можливих учасників. Зокрема, тепер право на відшкодування відсоткових ставок за кредитами залученими для підвищення енегоефективності можуть не лише ОСББ, а й органи самоорганізації населення – будинкові комітети, житлово-будівельні кооперативи та управителі багатоквартирних будинків.

Член виконавчого комітету розповідає, що до прийняття цього рішення жителі багатоквартирних будинків мали нерівні умови, адже не усі з них створюють ОСББ – частина мешканців винаймає управлінську компанію для керування будинком. Втім, в цьому випадку лучани досі не мали права на відшкодування кредитів, залучених на енергоефективність.

"Закон дозволяє керувати будинком не тільки ОСББ, а й компаніям-управителям, тому ми вважаємо, що право на відшкодування кредитів з бюджету повинні мати усі мешканці багатоквартирних будинків", – пояснює Роман Бондарук.

Очільник Ради голів ОСББ Луцька каже, що подібні зміни наразі вносяться й до державної програми, яка дозволяє відшкодовувати 40% тіла кредиту (в частині вартості матеріалів та обладнання), залученого для проведення енергоефективних заходів. Документи уже на затвердженні в Кабінеті Міністрів.

Варто зазначити, що мешканці багатоквартирних будинків одночасно можуть взяти участь і в місцевій, і державній програмі. Таким чином, за кошти бюджету відшкодовуватиметься майже половина тіла кредиту, а також відсоткові ставки.

"Це суттєво зменшить кредитне навантаження на співвласників будинку. Людям фактично платять за те, що вони здійснили заходи, пов'язані з підвищенням енергоефективності у власному будинку", – наголошує Роман Бондарук.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024