Поділитись:

Як затоваришувати з божевільною сусідкою

Четвер, 18 березня 2021, 07:40

Є в мене така сусідка – припустимо, її звати Роза –  яка мимоволі вміє створювати оточуючим незручності. Причому, робить вона це не тому,  що є злою. Вона – божевільна. З довідкою. Шизофренія – то не жарти.

Якось ця тьотя, яка проживає на верхньому поверсі, почала затоплювати сусідів знизу. Прийшли комунальники, і перекрили воду всім.

Уявіть: літо, спека, води немає. Це не легкий дискомфорт, це – дискомфорт середньо тяжкості, я думаю. Уявіть, як пахло.

Річ у тому, що цієї жінки з раннього ранку до пізнього вечора не буває вдома: весь час вона проводить у церкві. А коли вона є вдома, то нікого зі «слуг сатани» до себе не впускає – ні сантехніків, ні поліцію (ми перевіряли).

Коротше, у кращих традиціях шпигунських фільмів, сусідки, яким теж не подобалося життя без води, висліджували її три дні. Вони влаштували засідку на лавочці біля під'їзду і чергували там у три зміни. Зрештою, вона потрапила у поле зору «смотрящіх», коли повернулася до свого помешкання. І немитий піпл піднявся на верхній поверх. Ну, і мене покликали.

Після того, як обурені люди довели до сліз божевільну, на сцену зі словами «дайте мені, це ж моя клієнтка» (а я психолог за освітою) виліз я. Поговорив, закликав дотримуватись християнських цінностей, все таке. Коротше, вона погодилась впустити мене в хату і знайти, де там могла текти вода з труби (я ще й сантехнік, ага). Зайшов – знайшов – показав. Після цього вона погодилась впустити до себе жеківських сантехніків, і нам, нарешті, включили воду.

А Роза тепер спілкується у під'їзді тільки зі мною.

Мораль: по-перше – не ставайте божевільними. По-друге: якщо спілкуєтесь з людьми, які мають порушення психіки, відносьтесь до них з милосердям – вони можуть творити зло, не усвідомлюючи, що це зло.

Всім бобра!

Як затоваришувати з божевільною сусідкою

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів