Поділитись:

Українські готелі знову зможуть отримувати зірки

Вівторок, 16 березня 2021, 03:11
Українські готелі знову зможуть отримувати зірки

Комісія Міністерства культури та інформаційної політики з присвоєння зірок готелям відновлює свою роботу.

Про це повідомляє пресслужба Мінкульту.

Повноваження з встановлення категорій готелям минулого року було передано від Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства до Державної агенції з розвитку туризму, діяльність якого спрямовується Міністром культури та інформаційної політики України. До складу оновленої комісії увійшли представники ДАРТ, МКІП, Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, представники громадськості, спеціалісти готельної та туристичної галузей. 

“Нашою метою було законодавчо закріпити якісні зміни і запустити роботу Комісії з принципово новими, прозорими підходами до аналізу і затвердження заявок. Категоризація закладів розміщення - це насамперед відповідність стандартам, підвищення якості сервісу, і, як наслідок, отримання нових можливостей для залучення туристів”, – пояснив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Комісія вже готова до розгляду перших заявок.

"Маємо 75 заявок від готельєрів на визначення категорій, іншими словами – присвоєння зірок. Зараз такі категорії  з п’яти тисяч закладів розміщення в Україні мають не більше двохсот. Велика частина заявок подана вперше, у частини учасників ринку вже закінчується строк дії ліцензій, деякі потребують категоризації для відкриття гральних закладів”, – розповіла голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів. 

Перше засідання Комісії відбудеться 16 березня.

“Ми й надалі плануємо щотижнево розглядати усі 75 заявок у черговості надходження протягом березня-квітня 2021 року. Графік уcіх засідань буде оприлюднено найближчим часом на офіційному сайті Державного агентства розвитку туризму”, – підкреслила Олеськів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів