Поділитись:

Волиняни почали менше хворіти на ГРВІ

Вівторок, 16 березня 2021, 08:53
Волиняни почали менше хворіти на ГРВІ

У Волинській області інтенсивний показник захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, в тому числі на коронавірусну інфекцію, становить 511,5 на 100 тисяч населення, що на 11 % нижче від епідемічного порогу. Рівень захворюваності характеризується як низький. Перевищення зареєстровано у Ківерцівському районі.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Вищі від середньообласного показники захворюваності – у м. Луцьку (1080 на 100 тис. населення), Любешівському (553) та Луцькому (646) районах.

Упродовж останнього тижня в області захворюваність гострими респіраторними інфекціями знизилась на 6 % і становить близько 5,3 тис. осіб проти 5,6 тис. попереднього тижня. Утримується на високому рівні захворюваність серед дитячого населення – вона становить 48 % (захворіли понад  2,5 тис.) від загальної кількості постраждалих. Діти, які відвідують організовані колективи, становлять 69 %. Понад 3 % від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи (83 %). Летальних випадків від грипу не зареєстровані.

З початку епідемічного сезону перехворіли близько 113 тис. волинян – це 11 % населення області.

Всього на Волині проти грипу вакциновано близько 3 тис. осіб, із них 61 % – це особи із групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 міс. до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

Поряд із проведенням ПЛР-тестування на SARS-CoV-2, вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру проводить дослідження на виявлення вірусів грипу А і грипу В. На сьогодні обстежено близько 600 осіб. Вірусів грипу не виявлено. В області встановлено циркуляцію інших вірусів респіраторної групи (риновіруси, парагрип, сезонний коронавірус 229Е, ОС43, метапневмовіруси, аденовіруси та бокавіруси).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів