Поділитись:

Католицька церква не буде благословляти одностатеві союзи

Вівторок, 16 березня 2021, 08:12
Католицька церква не буде благословляти одностатеві союзи

Ватикан заявив, що католицька церква не буде благословляти одностатеві союзи, називаючи гомосексуалізм "гріхом".

Про це йдеться в заяві, схваленій Папою Римським Франциском у понеділок, 15 березня у відповідь на запитання пасторів та вірян щодо цього питання, – інфоомує ТСН. 

"Заборонено давати благословення стосункам або партнерствам, навіть стабільним, які передбачають сексуальну активність поза шлюбом (тобто поза нерозривним союзом чоловіка та жінки, відкритого в собі для передавання життя),  як це відбувається у випадках союзів між особами тієї самої статі. Наявність у таких відносинах позитивних елементів, якими самі по собі потрібно дорожити, не може виправдати ці стосунки і зробити їх законними об'єктами церковного благословення, оскільки позитивні елементи існують у контексті союзу, не упорядкованого за планом Творця", – йдеться в заяві. 

Пояснюючи своє рішення, Святий Престол назвав гомосексуалізм "вибором", припустивши, що він є гріховним і сказав, що "його не можна визнати об'єктивно підпорядокуваним" плану Божому, і "абсолютно немає підстав вважати гомосексуальні союзи будь-якими подібними або навіть віддалено аналогічний Божому плану шлюбу та сім’ї". 

У заяві зазначається, що геї та лесбійки можуть отримати благословення, якщо вони живуть згідно з церковним вченням: 

"Це рішення не виключає благословень, наданих окремим особам з гомосексуальними нахилами, які виявляють волю жити у вірності плану Божому, як це пропонується церковним вченням".

У заяві йдеться, що "Сам Бог ніколи не перестає благословляти кожного зі своїх дітей-паломників у цьому світі ... але він не благословляє і не може благословити гріх. Він благословляє грішну людину, щоб вона могла визнати, що він є частиною його плану любові, і дозволити йому змінити себе". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів