Поділитись:

GPS-навігатор – головний гаджет для водія*

Понеділок, 15 березня 2021, 15:54
GPS-навігатор – головний гаджет для водія*

В силу своєї професії водіям автомобілів часто доводиться бувати в незнайомій місцевості. Раніше можна було покладатися лише на карту або на дорожні знаки з назвою населених пунктів. Зараз кожен водій може купити GPS навігатор, щоб орієнтуватися на місцевості.

Пристрій отримує інформацію з супутника і показує місцезнаходження автомобіля на екрані пристрою з картою або схемою. Це набагато зручніше використання карти, так як не потрібно враховувати масштаб, а похибка складає не більше 10-15 метрів.

Види пристроїв

Всі сучасні моделі навігаторів можна поділити на:

  • компактні пристрої – не більше за смартфон (можна використовувати і для піших походів);
  • автомобільні моделі – з екраном на 3,5-8 дюймів та висувною антеною;
  • професійні навігаційні системи (для кораблів, літаків та іншого транспорту).

Зазвичай автомобілісти користуються саме GPS-гаджетами, створеними саме для використання в автомобілі. Електроніка встановлюється на панелі приладів і допомагає орієнтуватися будь-де. Для монтажу використовується спеціальне кріплення. Воно йде в комплекті покупки або його можна купити окремо.

Важливі параметри вибору

Гаджети повинні мати дисплей для зручного відображення карти. В легкових машинах цілком достатньо 4-5 дюймів, а для вантажних авто є пристрої з екраном до 7-8 дюймів. Програмне забезпечення – головний фактор, за допомогою якого здійснюється орієнтування в просторі. Сучасні програми дозволяють не лише віднайти необхідну вулицю, але і знайти заправку, готель, створити найкоротший маршрут, записати зворотню дорогу.

Дуже часто водій їздить на великі відстані по одному або кільком маршрутам. Можна записати дорогу в пам’ять навігатора, щоб наступного разу не шукати необхідні вулиці. Це набагато зручніше. Пам’ять може зберігати 50 і більше маршрутів.

Крім показу карти, прилад здатний відтворювати медіафайли (фото, відео, музика, тексти). Час автономної роботи не перевищує 5 годин, але зазвичай навігатор отримує живлення через прикурювач автомобіля.

Надрукувати
мітки:
коментарів