Поділитись:

Що буде, якщо закінчаться місця у шпиталі в Боголюбах: пояснення очільника

Понеділок, 15 березня 2021, 20:00
Що буде, якщо закінчаться місця у шпиталі в Боголюбах: пояснення очільника

Кількість хворих на коронавірус знову росте. Відтак виконувач обов’язків директора Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар розповів, як у закладі вирішуватимуть проблему нестачі ліжок у випадку, якщо значно зросте й кількість госпіталізацій.

Про це він зазначив в інтерв'ю журналісту Андрію Гнатюку. 

Із його слів, наразі 177 ліжок стаціонару готові приймати людей. Також на території корпусу вивільнилося близько 30 кисневих концентраторів. Це дозволить, маючи ці концентратори, використати площі, різні кабінети під пацієнтів.

Олександр Дудар повідомив, що вже замовили нові сучасні ліжка, тому стаціонар можна буде розширити до 197 ліжок. До того ж, каже він, ще у запасі корпус в селі Тарасово, де розташований обласний хоспіс. 

"Зараз через карантин він не працює на всю потужність. Ми вирішили, якщо і брати туди людей, то розміщувати по одному в палаті. Відповідно, це максимум 10-12 людей. При потребі ми цих людей виведемо на інші бази і зможемо добавити ще 25-30 ліжок, при тому всьому забезпечити їх кисневими концентраторами", – розповів Олександр Дудар.

Це буде максимум для інфекційного шпиталю, тому що фізично вже не буде можливості надалі розгортати ліжка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів