Поділитись:

Легальна робота – основа стабільних надходжень до бюджетів, – волинські податківці

Понеділок, 15 березня 2021, 13:34
Легальна робота – основа стабільних надходжень до бюджетів, – волинські податківці

Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується із офіційної зарплати, залишається основним джерелом бюджетних надходжень територіальних громад. Тож завдання кожного лідера громади – в межах наданих повноважень запобігти тіньовій зайнятості.

На цьому важливому моменті в ході зустрічі з головами територіальних громад, що відбулася 12 березня 2021 року у м. Володимир-Волинський з ініціативи народного депутата України Ігоря Гузя, наголосила начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук, – повідомили в ГУ ДПС у Волинській області. 

«Керівники громад досить правильно і своєчасно піднімають питання сплати ПДФО підприємствами та фірмами, що мають відокремлені структурні підрозділи на різних територіях. У цій ситуації до бізнес-проєктів залучаються ресурси і наймана праця мешканців місцевих громад. Тож цілком справедливо, що бюджети громад повинні отримувати належну частку ПДФО», – зазначає Світлана Савчук.

Легальна робота – основа стабільних надходжень до бюджетів, – волинські податківці

Очільниця волинських податківців наголосила, що сплата ПДФО до відповідного місцевого бюджету за місцезнаходженням приміщень, в яких працюють наймані працівники, не суперечить вимогам Податкового кодексу України.

Зокрема, згідно положень Бюджетного кодексу України суми ПДФО, нараховані відокремленим підрозділом на користь фізичних осіб, за звітний період перераховуються до відповідного бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.

У разі якщо відокремлений підрозділ не уповноважений нараховувати (сплачувати) ПДФО за такий відокремлений підрозділ, усі обов’язки податкового агента виконує юридична особа. ПДФО, нарахований працівникам відокремленого підрозділу, перераховується до місцевого бюджету за місцем перебування такого відокремленого підрозділу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів