Поділитись:

У селі на Волині залишилося двоє меншканців

Понеділок, 15 березня 2021, 06:40

фото "Суспільного"

У волинському селі Чорний Ліс, яке знаходиться за 40 кілометрів від обласного центру, офіційно зареєстровані лише два жителі – брати Гаврилюки.

За словами одного з мешканців Богдана Гаврилюка, до адміністративної реформи село відносилося до Воютинської сільської ради, – пише "Суспільне".

Оселилися Гаврилюки у Чорному Лісі у 90-х роках. Тут брати отримали землю, купили будинки, довели їх до ладу та почали господарювати. Тоді один з братів, Леонід, заснував фермерське господарство, яке працює і до нині.

Коли оселилися у селі, 35 років тому тут жило 25 мешканців, четверо дітей ходили до школи, – каже Богдан Гаврилюк. У селі, станом на сьогодні, залишилось 11 порожніх будинків та двоє офіційно зареєстрованих жителів – Богдан та Леонід Гаврилюки.

У селі немає магазину, пошти, ФАПу. Та найбільша проблема, – каже Богдан Гаврилюк, – падіння рівня ґрунтових вод та відсутність води у колодязях.

До віддалених сіл – Воютин, Білосток, Садів, Гать, Тертки, Чорний Ліс шість разів упродовж дня курсує автобус. Старші люди померли, молодь з села виїхала у місто.

Начальник відділу адміністрування державного реєстру виборців Волині Віктор Стасюк каже, що на Волині є 4 населені пункти, де зареєстровано нуль виборців. І один населений пункт, де є один виборець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів