Поділитись:

YouTube видалив 30 тисяч відео з фейками про COVID-19

П'ятниця, 12 березня 2021, 00:47
YouTube  видалив 30 тисяч відео з фейками про COVID-19

За пів року YouTube видалив 30 тисяч відеороликів, що поширювали фейкову інформацію про COVID-19.

Про це пише "Суспільне".

Речниця компанії YouTube Елена Хернандес заявила, що основу масиву видалених та заблокованих відео складають ролики з неправдивою інформацією про вакцини проти COVID-19 та "побічні" наслідки вакцинації.

Більшість відео було виявлено та заблоковано системою автоматичного розпізнавання фейків та дезінформації на основі систем штучного інтелекту. До більшості порушників застосовувалася система "страйків", що блокувала конкретні відео, а в разі повторних порушень повністю видаляла канал.

Крім того, YouTube видаляв відео, в яких глядачам радять лікувати коронавірус вдома, в яких ставиться під сумнів існування COVID-19, ролики із закликами лікувати інфекцію молитвами та обрядами. Крім того, Під заборону потрапили твердження, що коронавірус не є заразним, що він не поширюється в жаркому кліматі. Як приклад фейків, в Google привели матеріали про те, що люди певної національності або раси мають імунітет проти коронавірусу, заклики перевірити себе на коронавірус за допомогою затримки дихання, відео, в яких стверджується, що очистити повітря від інфекції можна, запускаючи феєрверки і твердження про те, що захворювання COVID-19 викликано випромінюванням від мережі 5G.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів