Поділитись:

Без грипу, але з ГРВІ: на Волині почали більше хворіти

Четвер, 11 березня 2021, 17:30

На Волині інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 545 на 100 тисяч населення (вищий від середньодержавного на 3 %). В загальному по області епідемічний поріг нижчий від розрахункового на 5 %. Перевищення зареєстровано у м.Луцьку та Ківерцівському районі.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Упродовж останнього тижня на Волині захворюваність на ГРВІ, в тому числі на коронавірусну інфекцію, збільшилась на 4 % і становить понад 5,6 тис. осіб проти 5,4 тис. попереднього тижня. Утримується тенденція до росту захворюваності серед дитячого населення і становить 47 % (захворіли понад  2,6 тис.) від загальної кількості постраждалих, що на 2 % більше минулого тижня. Така ситуація пояснюється перебуванням дітей в організованих колективах (становлять 71 % від всіх захворілих дітей).

Близько двох відсотків від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи (83 %). Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону перехворіли близько 108 тис. волинян – це 10 % населення області.

Під час лабораторних досліджень вірусів грипу не виявлено. В області встановлено циркуляцію інших вірусів респіраторної групи (риновіруси, парагрип, сезонний коронавірус 229Е, ОС43, метапневмовіруси, аденовіруси та бокавіруси).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів