Поділитись:

У Луцьку знайшли кликуна і тих, хто його вкрав (фото)

Четвер, 11 березня 2021, 11:50

Розшукали зловмисників, які викрали статую кликуна на перехресті вулиць Сенаторки Левчанівської та Лесі Українки. 

Допомогли в цьому записи з камер відеоспостереження системи «Безпечне місто Луцьк», – повідомили в департаменті муніципальної варти. 

Відповідно до статті Ст.185 ч 1 Кримінального кодексу України, крадіжка майна карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Як повідомили в поліції, сума збитку становила 15 000 гривень. 

Поліцейські провели кропітку роботу, аби оперативно встановити зловмисників, причетних до скоєння злочину, повернути кликуна місту та притягнути їх до відповідальності. Правоохоронці спільно із працівниками департаменту муніципальної варти Луцької міської ради передивилися відео із камер спостереження: на одному з них був зафіксований момент крадіжки.

Уже наступного дня поліцейські встановили осіб, які скоїли крадіжку скульптури. Зловмисники – лучани віком 25 і 35 років. Чоловіки пояснюють, що вкрали скульптуру для розваги, однак сьогодні в управлінні поліції щиро розкаялись у скоєному. Невдовзі їм оголосять підозру у вчиненому злочині, слідчі дії тривають. 

Нагадаємо: скульптури кликунів крадуть не вперше. У жовтні 2020 року спиляли фігурку кликуна, який простояв приблизно місяць на Братському мосту. Цього ж кликуна крали і в травні.  Також зникав кликун і біля головного корпусу ВНУ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів