Поділитись:

З'їзд суддів обрав Інну Плахтій членом ВРП за своєю квотою

Середа, 10 березня 2021, 20:10
З'їзд суддів обрав Інну Плахтій членом ВРП за своєю квотою

Сьогодні, 10 березня делегати XVIII з'їзду суддів обрали Інну Плахтій, суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області, членом Вищої ради правосуддя. Це четвертий член ВРП, обраний за квотою з'їзду суддів.

Плахтій обрано членом ВРП терміном на чотири роки, – інформують на сайті Вищої ради правосуддя.

За суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області Інну Плахтій проголосувало 159 делегатів.

Інна Плахтій склала присягу члена Вищої ради правосуддя.

Новообрані члени ВРП – суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Інна Плахтій, суддя Хмельницького апеляційного суду Сергій Болотін, суддя Київського апеляційного суду Віталій Саліхов та суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Валерій Суховий почнуть виконувати повноваження після появи вакансій у складі ВРП.

Довідково про Інну Плахтій:

Плахтій Інна Борисівна навчалася у луцькій СШ № 1 з поглибленим вивченням англійської мови з 1977 по 1987 рік.

З 1987 по 1992 навчалася у Луцькому педагогічному інституті імені Лесі Українки (нині – ВНУ) на факультеті іноземних мов. Отримала диплом вчителя  англійської і німецької мов.

З 1998 по 2001 рік навчалася у Волинському державному університеті ім. Лесі Українки (нині – ВНУ) на факультеті післядипломної освіти за спеціальністю «Правознавство». Отримала диплом із присвоєнням кваліфікації юриста.

Трудову діяльність почала у 1999 році в Луцькому міському суді на посаді секретаря судових засідань, через місяць була переведена на аналогічну посаду до Луцького районного суду, де пропрацювала до жовтня 2001 року.

З жовтня 2001 року до травня 2004 обіймала посаду консультанта Луцького районного суду. Указом Президента у березні 2004 року Луцький районний суд був ліквідований і створений Луцький міськрайонний суд. 

У травні 2004 року була призначена на посаду керівника апарату Луцького міськрайонного суду, де працювала до квітня 2006.

З  лютого 2006 року по січень 2008 працювала помічником голови Апеляційного суду Волинської області, а потім, до червня 2009 року – радником голови цього суду.

13 травня 2009 року Указом Президента була призначена на посаду  судді Луцького міськрайонного суду строком на 5 років. 23 червня склала присягу судді.

21 травня 2015 року постановою Верховної Ради була обрана суддею Луцького міськрайонного суду безстроково.

Крім того, з 2013 року і до сьогодні Інна Плахтій є викладачем-тренером, розробником навчальних програм Національної школи суддів України.

У червні 2014 року була вперше обрана членом Ради суддів України.У 2015 та 2018 роках обиралася членом РСУ повторно.

Розлучена. Шлюб був розірваний у 2002 році, має двох доньок – Катерину, яка працює керівником служби інспекторів секретаріату Вищої ради правосуддя, і Марію, яка закінчує Київський університет ім. Бориса Грінченка.

Батько – Борис Аркадійович Плахтій – суддя, заступник голови Апеляційного суду Волинської області у відставці.

Сестра – Наталія Борисівна Плахтій – суддя  Волинського окружного адміністративного суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів