Поділитись:

Прийди зі своїм "Кобзарем": у Луцьку на акцію принесли "Кобзаря", якому майже 200 років

Середа, 10 березня 2021, 06:40
Прийди зі своїм «Кобзарем»: у Луцьку на акцію принесли «Кобзаря», якому майже 200 років

фото "Суспільного"

У Луцьку провели акцію "Прийди зі своїм "Кобзарем" до 207-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка. Серед різноманітних видань "Кобзарів", які принесли до пам’ятника поетові, була книга, якій майже 200 років.

Одинадцятикласник 4-ї гімназії, 17-річний лучанин Павло Богонос приніс найстаріше видання "Кобзаря", – інформує "Суспільне".

Вдома книгу зберігають у полотні, у темному не вологому місці, – розповів хлопець. Книга передається у родині з покоління у покоління – від прапрабабусі по маминій лінії.

Прийди зі своїм «Кобзарем»: у Луцьку на акцію принесли «Кобзаря», якому майже 200 років

"Всі вірші по шкільній програмі вчилися з цього Кобзаря. Вони відрізняються, їх через це важче вчити, тому що слова з цього словнику з плином часу почали відрізнятись. Тут є такі слова, які навіть важко вимовляти", – каже Павло.

Організатори акції "Прийди зі своїм "Кобзарем" – обласний науково-методичний центр культури. Директорка центру Любов Рожнова розповіла, що цьогоріч зареєстрували 130 учасників події, а відбувається вона в Луцьку щорічно з 2012 року.

Прийди зі своїм «Кобзарем»: у Луцьку на акцію принесли «Кобзаря», якому майже 200 років

Волиняни приносили найстаріші сімейні реліквії, нові факсимільні та подарункові видання "Кобзаря". Серед них визначали переможців у восьми номінаціях: найдавніше видання, найповажнішого віку людина прийшла з "Кобзарем", родина, установа, організація, навчальний заклад, наймолодший учасник.

Цьогоріч наймолодшими учасниками акції стали сестри Гурські. 6-річна Анастасія читала вірш "Зоре моя, вечірня", а її тримісячна сестра Аріна разом з мамою були у групі підтримки.

Переможців кожної номінації нагородили сучасними виданнями "Кобзаря".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів