Поділитись:

У Луцьку пів сотні людей вийшли на Марш жінок проти насильства (фото)

Понеділок, 08 березня 2021, 17:27

В обласному центрі Волині відбувся Марш жінок проти насильства – мирна акція з нагоди Міжнародного дня захисту прав жінок.

Про це повідомило «Суспільне. Волинь».

Акція відбулася у понеділок, 8 березня. Ходу учасники розпочали від Луцького міськрайонного суду на вулиці Лесі Українки і завершили біля будівлі слідчого ізолятора, що на вулиці Нестора Бурчака.

Зі слів організаторки маршу Богдани Стельмах, жінки та чоловіки зібралися, аби привернути увагу до проблеми гендерного насильства, та проблем, з якими зіштовхнулося суспільство у час пандемії.

«Ми привертаємо увагу до саме насильства над жінками, бо воно увиразнилося саме за час карантину, коли жінки стали більше перебувати вдома, коли на них більше навалилося обов’язків», – розповіла організаторка.

На мирну акцію прийшло близько 60 жінок та чоловіків, розповів поліції діалогу Василь Климюк. Нагадаємо, раніше організатори повідомляли, що взяти участь у Марші може кожна людина, яка підтримує світ без насильства над жінками.

За безпекою учасників акції стежили правоохоронці. Лучанки під час ходи тримали у руках гасла: «Б’є – значить сяде!», «Мені потрібна безпека, а не букет», «Зупини насильство» тощо.

Організатори маршу повідомили, що захід – рівновіддалений від політичних партій і рухів. Хода тривала близько години. Зі слів капітана поліції діалогу Василя Климюка, порушень громадського порядку не зафіксували. Подібні акції 8 березня відбулися також в інших містах України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів