Поділитись:

У Луцьку тривають навчання мобільних бригад з вакцинації проти COVID (фото)

Четвер, 04 березня 2021, 15:05
У Луцьку тривають навчання мобільних бригад з вакцинації проти COVID (фото)

Для організації частини навчання в кожній з областей створені тимчасові навчальні центри з вакцинації, що здійснюватимуть підготовку медичних працівників мобільних бригад та пунктів щеплень із залученням тренерів обласного рівня.

У Луцьку навчання відбуваються на базі Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України. Про це повідомили у Волинському обласному центрі громадського здоров'я. 

Фахівці-медики, які пройшли навчання для тренерів щодо діагностики і першої допомоги при анафілаксії, а також щодо вакцинації від COVID-19 (від Бюро ВООЗ в Україні), 4-5 березня навчають членів 4-х мобільних бригад, які в подальшому вакцинуватимуть волинян. По одній мобільній бригаді створено на базі КП «Луцький центр первинної медичної допомоги №1», КНП «Нововолинський центр первинної медико-санітарної допомоги» та дві – на базі Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання. Також 2 мобільні бригади з імунізації пройшли відповідні навчання, організовані Бюро ВООЗ в Україні (м. Київ).

У Луцьку тривають навчання мобільних бригад з вакцинації проти COVID (фото)

Теми тренінгів для мобільних бригад і пунктів щеплень включають: огляд етапів вакцинації, транспортування та зберігання вакцин, способи транспортування, введення вакцин, протипокази до вакцинації, діагностику анафілаксії та надання першої допомоги, а також фіксацію та звітність даних про щеплення.

Навчання проводять тренери:

  • Ірина Грабовська-Микитюк, лікар-імунолог дитячий, фахівчиня з імунопрофілактики Волинського обласного центру громадського здоров’я;
  • Мар’яна Дмитрук, сімейна лікарка, членкиня правління ГО «Батьки за вакцинацію»;
  • Анатолій Каленюк, лікар Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф;
  • Галина Дмитерчук, медична сестра Луцького центру первинної медичної допомоги.

У Луцьку тривають навчання мобільних бригад з вакцинації проти COVID (фото)

Як повідомив в. о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Роман Рудоквас, на сьогодні першу дозу вакцини AstraZeneca (Covishield) в області отримали 363 особи. Загалом в область привезли 14 200 доз вакцини проти COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів