Поділитись:

В Україні відкриють доступ до державних даних

Четвер, 04 березня 2021, 05:46

Кабінет міністрів на засіданні 3 березня прийняв постанову, про відкриття даних, якими володіє держава, а саме- фінзвітності, відомостей державного земельного кадастру та реєстру будівельної діяльності.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, - пише "Суспільне".

"Більше 100 нових наборів відкритих даних — обов’язкові для публікації. Це фінансова звітність, відомості державного земельного кадастру, реєстр будівельної діяльності, відомості про ГТС України, дані про кількісний склад вакцин від COVID-19, інформація про кількість вільних ліжко-місць у лікарнях із запасами кисню", – написав він.

За словами Федорова, відкриті дані матимуть великий антикорупційний, соціальний та економічний вплив.

"Кожен громадянин України зможе ознайомитись з реальним фінансовим станом всіх компаній та розмірами сплат податків у бюджет України. Українці отримають доступ до фінзвітності всіх без винятку державних і комунальних підприємств. Це дозволить платникам податків перевіряти якість і щонайголовніше — ефективність їхньої роботи", – підкреслив міністр.

За його словами, завдяки рішенню також стане можливо перевірити законність будівництва, наявність дозвільних документів, якість та вартість ремонту доріг та відстежувати стан довкілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів