Поділитись:

Відомий архітектор Тарас Рабан помер через коронавірус

Середа, 03 березня 2021, 12:39
Відомий архітектор Тарас Рабан помер через коронавірус

У середу, 3 березня, під час засідання виконавчого комітету повідомили причину смерті відомого волинського архітектора Тараса Веніаміновича Рабана. 

Зі слів начальника управління містобудування та архітектури Веніаміна Туза, колишній директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Тарас Рабан помер внаслідок ускладнень від COVID-19. 

«Не зміг вистояти в особистому протистоянні з COVID-19. Хочу констатувати, що ми не можемо розраховувати на той величезний досвід і його навіть немає чим компенсувати», – сказав Туз.

У зв'язку з цим Тараса Рабана виключили зі складу архітектурно-містобудівної ради.

Довідково: Тарас Веніамінович Рабан народився 26 березня 1958 року в Луцьку. У 1980 році закінчив Львівський політехнічний інститут. За освітою – архітектор. З 1980 по 1984 роки викладав у Луцькому філіалі Львівського політехнічного інституту. Впродовж 1984-1987 років навчався в аспірантурі науково-дослідного інституту типового і експериментального проектування у Києві. З 1988 року був директором історико-культурного заповідника «Старий Луцьк». Очолював спілку архітекторів Волині.

Надрукувати
мітки:
коментарів