Поділитись:

У Нідерландах студентська команда представила зменшений прототип водневого літака

Середа, 03 березня 2021, 04:01
У Нідерландах студентська команда представила зменшений прототип водневого літака

фото AeroDelft

Студенти з Нідерландів представили зменшений прототип літака, який працює на рідкому водні.

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на Aviation Week.

Прототип отримав назву Phoenix PT, його створили студенти Делфтського технічного університету з команди AeroDelft. Фактично це німецького безпілотного літака e-Genius у масштабі 1:3.

Водневий літак, який матиме розмах крила 5,7 метра, тестуватимуть у три етапи. Перший має завершитися влітку 2021 року — за цей час інженери перевірятимуть аеродинамічні характеристики апарату, його керованість та стійкість. Для цього прототип здійснить низку польотів за допомогою акумуляторів.

Влітку винахідники хочуть встановити на прототип водневий паливний елемент, що працює на стиснутому водні. Вже зараз ці системи тестують у Нідерландському космічному центрі (NLR). Паралельно йде робота над створенням паливного бака для рідкого водню.

І вже восени розробники планують розпочати льотні випробування з використанням рідкого водню. А по завершенню цього етапу вони хочуть запустити свій літак з нідерландського Делфта до іспанської Ібіци.

У Нідерландах студентська команда представила зменшений прототип водневого літака

Учасники команди AeroDelft впевнені, що авіаційна галузь перебуває на порозі революції, результатом якої стане перехід на екологічно нейтральні апарати.

Справді, зараз у світі запускаються все нові й нові проекти щодо літаків, які працюють не на викопному паливі. Більш того, регуляторні органи також все більше посилюють екологічні правила. Все це покликано зменшити шкідливі викиди від авіації в навколишнє середовище і згладити кліматичні зміни.

Як один з екологічних видів палива розглядають водень, бо в результаті його використання виділяється лише вода. Раніше ми розповідали, що найбільший у світі водневий літак вперше піднявся у небо. А компанія Airbus представила три концепти своїх водневих літаків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів