Поділитись:

На Волині сільській громаді повернули примішення вартістю 340 тисяч гривень

Вівторок, 02 березня 2021, 18:30

Громаді селища Благодатне на Волині повернули незаконно продане приміщення вартістю 340 тисяч гривень.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

На виконання рішення Господарського суду Волинської області, яким задоволено позов Володимир-Волинської місцевої прокуратури, поданий в інтересах держави до Благодатної селищної ради та підприємця, громаді селища повернули приміщення колишньої пожежної частини вартістю 340 тисяч гривень.

Прокурори звернулися до суду, виявивши порушення вимог чинного законодавства при проведенні приватизації комунального майна.

З'ясувалося, що у червні 2017 року між селищною радою та підприємцем був укладений договір оренди нежитлового приміщення, яке є частиною приміщення колишньої пожежної частини. 

У договорі прописана також умова про «право викупу» приміщення, що суперечить чинному законодавству.

У вересні 2017 року Благодатна селищна рада затвердила оцінку вартості всього нежитлового приміщення, а не лише орендованої підприємцем частини, та надала згоду на його продаж. Між селищною радою та покупцем було укладено договір купівлі-продажу.

Продаючи об’єкт нерухомості в такий спосіб – за відсутності затверджених переліків об’єктів комунального майна, що підлягають приватизації шляхом викупу, без проведення аукціону чи конкурсу (що дало би можливість громаді поповнити бюджет на більшу суму), а також проігнорувавши факт, що на частину проданого приміщення укладено договір оренди із іншим суб’єктом господарювання, селищна рада порушила низку вимог законодавства та перевищила встановлені Законом України «Про місцеве самоврядування» повноваження.

Відтак прокурори домоглися скасування рішення Благодатної селищної ради про дозвіл на продаж майна й визнання недійсним договору його купівлі-продажу. Приміщення уже повернуто громаді селища. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів