Поділитись:

Для вільних поїздок в ЄС створюють «ковідні» паспорти

Понеділок, 01 березня 2021, 19:32
Для вільних поїздок в ЄС створюють «ковідні» паспорти

Так звані зелені сертифікати про вакцинацію від коронавірусу повинні забезпечити вільне і безпечне пересування громадян в Євросоюзі.

Про це на брифінгу заявив журналістам представник комісії Крістіан Віганд, – пишуть Українські Національні Новини. 

"Мета полягатиме в сприянні безпечному вільному пересуванні в ЄС. Про можливий спосіб використання таких сертифікатів у транскордонному контексті – крім вакцинації, ми також розглянемо додавання категорій інформації, таких як результати тестів і заяви про одужання, щоб уникнути дискримінації громадян", – заявив Віганд.

Зі слів представника ЄК, Комісія зараз працює над юридичною пропозицією про такі цифрові "зелені" паспорти, яку можна очікувати у березні поточного року.

"Якщо ми хочемо, щоб до літа були введені зелені COVID-19-сертифікати або цифрові "зелені" паспорти, державам-членам необхідно буде швидко підготуватися до розгортання. Країни-члени вже погодили основні вимоги до даних загалом", – додав він.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель минулого тижня заявила, що очікує, що єдиний паспорт ЄС про вакцинацію від коронавірусу буде розроблений до літа. 

Але поки ніякого політичного рішення на рівні ЄС не прийнято. На даний момент держави-члени ЄС погодилися тільки про необхідність розробки взаємно визнаних доказів вакцинації. Для цього планується створення бази даних для реєстрації щеплень і персоналізованого QR-коду для щеплених осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024
07 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024
02 квітня 2024
30 березня 2024
25 березня 2024