Поділитись:

Збираємо валізу: що взяти з собою у весняну відпустку в Туреччину*

Понеділок, 01 березня 2021, 11:56
Збираємо валізу: що взяти з собою у весняну відпустку в Туреччину*

Весь 2020 рік пройшов під девізом «Сиди вдома», однак усьому є межа. Про перемогу над коронавірусом поки рано говорити, але вакцини вже є. А ще у мільйонів мандрівників з'явилося нестерпне бажання як можна швидше відправитися у відпустку до моря, забувши про зимові холоди. Тури в Туреччину завжди залишаються мудрим вибором, причому для поїздки до теплих берегів не обов'язково чекати літа. Раннє бронювання та весняна подорож подарують не менше задоволення, а заодно відкриють цю державу з нової сторони. Але що взяти з собою у весняну відпустку в Туреччині?

Чому варто купити тур в Туреччину саме навесні?

Це найкращий час для неквапливого відпочинку, не затьмареного натовпами інших мандрівників. Навкруги все цвіте, повітря повне свіжості, немає потреби простоювати в чергах або займати кращі місця біля басейну — вони завжди доступні. До того ж весна — ідеальний час для того, щоб поїздити по екскурсіях і дізнатися більше про минуле цієї чудової країни. Туреччина була одним з центрів світу як у часи Античності, так і в століття існування Османської імперії.

Тури в Туреччину стануть прекрасною можливістю зануритися в теплу весну, змінивши все ще нестабільну українську погоду на м'який і теплий морський пісок під ногами. Туроператори допоможуть підібрати готель на будь-який смак та ціновий діапазон, але деякі вимоги та доводи здорового глузду залишаються універсальними.

Що взяти з собою, купивши тур у Туреччину?

Весняна погода у цій країні достатньо мінлива, тому разом з легкими літніми речами важливо покласти у валізу кілька кофт з довгим рукавом, брюки, весняний шарф, вітровку і навіть легкий дощовик. Бронюючи тур в Туреччину навесні, візьміть парасольку — її наявність може виявитися не менш важливою, як і новий купальник.

Збираємо валізу: що взяти з собою у весняну відпустку в Туреччину*

Однак будь-які збори важливо починати з підбору пакету документів необхідних для в'їзду на територію Туреччини. В цьому році до паспорту і страховки додалися негативні результати ПЛР-тесту.

Місяць

Березень

Квітень

Травень

Температура повітря вдень

+17 

+21

+25

Температура повітря вночі

+7

+10

+14

Температура води

+17

+18

+20

Що важливо не забути вдома при покупці туру в Туреччину:

  • закордонний паспорт;
  • квитки на літак;
  • путівку;
  • страховий поліс, що покриває витрати в разі захворювання Covid-19;
  • ваучери в готель;
  • негативний результат ПЛР-тесту.

ВАЖЛИВО

Тест на коронавірус повинен бути зроблений не пізніше 72 годин до перетину кордону з Туреччиною. Якщо його не буде при посадці на літак, велика ймовірність того, що на борт мандрівника не пустять навіть незважаючи на придбаний тур у Туреччину.

Страховка від коронавіруса стане додатковим захистом від будь-яких неприємностей зі здоров'ям. Температурний скринінг у Туреччині може виявити легкий жар у мандрівника. У цьому випадку його, а також всіх членів його сім'ї, на спеціальному автомобілі доставлять у найближчий госпіталь і зроблять тест. Якщо він виявиться негативним, туриста повернуть у готель. У випадку, якщо йому довелося пропустити рейс додому, туристу куплять нові квитки. Якщо тест виявиться позитивним — страховка покриє лікування від коронавіруса.

Збираємо валізу: що взяти з собою у весняну відпустку в Туреччину*

Крім документів і одягу, при покупці туру в Туреччину варто взяти з собою невеликий комплект ліків, які можуть стати в пригоді на місці. На випадок придбання гарячого туру рекомендуємо завжди тримати під рукою готову аптечку для подорожей.

Ось, що там повинно бути:

  • Трохи антисептика для обробки ран;
  • Пантенол від сонячних опіків;
  • Антигістамінні препарати від алергії;
  • Антибіотики широкого спектра дії;
  • Засіб від діареї;
  • Сорбенти;
  • Жарознижуючі препарати;
  • Ліки проти хронічних захворювань.

Яку валюту взяти з собою в тур в Туреччину?

Офіційно в Туреччині ходять ліри, але мандрівники в туристичних регіонах давно отримали можливість розплачуватися доларами і євро. При покупці туру в Туреччину переконайтеся в тому, що зняли деяку суму готівки з банківської картки. Зазвичай 150-200 доларів без урахування екскурсій вистачить на весь час туру. Це стосується мандрівників, які придбали тур у готель з типом харчування all inclusive. Потрудіться перевести частину суми в дрібні купюри для швидкого розрахунку і чайових.

При в'їзді до Туреччини необхідно декларувати суму, що перевищує 5000 доларів, однак банківських карт це не стосується. Міняти валюту найкраще в турецьких банках, на вулиці займатися цим категорично не варто.

Що ще важливо знати про тур у Туреччину

Раннє бронювання дозволить значно заощадити на бюджеті поїздки. Для весняного туру це особливо актуально, оскільки дозволить насолодитися великою кількістю екскурсій і ні в чому собі не відмовляти.

Збираємо валізу: що взяти з собою у весняну відпустку в Туреччину*

Ціни на відпочинок можуть відрізнятися в залежності від регіону. Якщо заздалегідь потурбуватися про пошук відповідного туру, порівняно дешево можна придбати тур навіть на теплий курорт Туреччини в готель преміум-класу.

Важливо взяти з собою не тільки містку, але й міцну валізу. Пам'ятайте, що обернення її захисною плівкою в аеропорту буде дорожче, ніж удома. Подбайте про те, щоб не забути зарядки мобільних пристроїв, сонячні окуляри і кепки. Покладіть документи та гроші в окрему сумочку, яка завжди буде залишатися на очах. Не забудьте про ПЛР-тест, який став однію з головних умов туру в Туреччину. 

При покупці туру не забудьте взяти з собою запас медичних масок і антисептиків. Їх носіння є обов'язковим навіть на території деяких готелів. У містах поліція може оштрафувати туристів, у яких немає маски або антисептика. Зібравши валізи на весняний тур у Туреччину, готуйтеся до прекрасної поїздки та приємних вражень.

apltravel.ua

Надрукувати
мітки:
коментарів