Поділитись:

Завідувачка дитсадка з Рівненщини, яка звільняла за фото в купальнику, поновилася на посаді

П'ятниця, 26 лютого 2021, 12:27
Завідувачка дитсадка з Рівненщини, яка звільняла за фото в купальнику, поновилася на посаді

Завідувачка дитячого садочка в селі Бугаївка на Рівненщині Лариса Музика поновилася на своїй посаді через суд. Роботу жінка втратила два роки тому під час процедури переведення. Освітянка стала героїнею матеріалів у місцевих та всеукраїнських ЗМІ у 2018-му році, коли звільнила підлеглу за, на її думку, аморальні фото у купальнику на відпочинку.

Завідувачка дитячого садочка "Дивосвіт" Лариса Музика поновилася на посаді директорки садочка. ЇЇ звільнили з посади в кінці січня 2019-го року. Тоді заклад змінив власника та проходила процедура переведення, інформує Суспільне.

У сільській раді зазначали, що Лариса Музика сама вчасно не подала документи та не відповідала на дзвінки, тому за час її відсутності на роботу прийняли іншу людину.

Опісля завідувачка подала до суду щодо поновлення на посаді та вимагала виплатити їй компенсацію за вимушені прогули. Її інтереси у суді представляв адвокат Олег Бернацьський.

Суд позов задовольнив частково та зобов'язав Бугаївську сільську раду поновити Ларису Музику на посаді шляхом негайного укладення трудового договору та сплатити їй середньомісячний заробіток за період з 02.01.2020 року по день ухвалення судового рішення у сумі 70 914,40 гривень.

У сільській раді з таким рішенням не погодилися та подали на апеляцію. Засідання призначене на 28 березня.

Проте, за час судового розгляду у сільській раді змінилося керівництво. Бугаївка стала частиною Радивилівської територіальної громади, яку наразі очолює Микола Карапетян. Він розпорядився прийняти Ларису Музику на посаду завідувачки. Своє рішення аргументував тим, що виконує рішення суду.

"Суд вирішив поновити Музику іменем Закону України і ми не мали права опиратися цьому рішенню. Також ми виплатимо їй місячну зарплатню. Щодо відшкодувань, про які заявляла завідувачка, то у нас є ще справа у Львівському апеляційному суді, про них можна буде говорити після засідання", – повідомив Суспільному Микола Карапетян.

Також він додав, що до нього зверталася більшість працівників дитсадочка з проханням не приймати жінку на роботу, проте їм пояснили – таке рішення буде незаконним.

Жінка ситуацію не прокоментувала, посилаючись на зайнятість та пообіцяла перетелефонувати журналістам Суспільного згодом. Проте вдалося зв'язатися з адвокатом Олегом Бернацьським.

"Рішення суду, постанову до негайного виконання – виконано. Вона приступила до виконання обов'язків, якщо не помиляюся, з 16 лютого цього року. У виконанні рішення ніхто не перешкоджав", – розповів адвокат.

Наразі Ларисі Музиці виплатили відпускні за залишок відпустки до звільнення.

Її попередниця на посаді, яку взяли на роботу завідувачки, знаходиться у декретній відпустці.

Сюжет Суспільного про те, як судилась звільнена вихователька.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024