Поділитись:

На Волині почали більше хворіти на ГРВІ

Четвер, 25 лютого 2021, 10:05
На Волині почали більше хворіти на ГРВІ

Інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ на Волині становить 457 на 100 тисяч населення (вищий від середньодержавного на 2 %).  Перевищення епідемічного порогу не зареєстровано на жодній адміністративній території, в загальному по області він нижчий від розрахункового на 20 %. Вищі від середньообласного показники захворюваності у м. Луцьку (1024 на 100 тис. населення), Луцькому (462), Ківерцівському (467) та Горохівському (460) районах.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Упродовж останнього тижня на Волині захворюваність гострими респіраторними інфекціями, в тому числі на коронавірусну інфекцію, збільшилась на 12 % і становить понад 4,7 тис. осіб проти 3,2 тис. попереднього тижня. Продовжує зберігатись тенденція до росту захворюваності серед дитячого населення  і становить 48 %  (понад 2 тис.) від загальної кількості постраждалих проти 46 % попереднього тижня. Така ситуація пояснюється перебуванням дітей в організованих колективах (становлять 72 % від всіх захворілих дітей).

Близько трьох відсотків від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи (88 %). Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

Серед збудників ГРВІ встановлено переважну циркуляцію: 

  • риновірусів (виявлено у 40 % випадків позитивних результатів); 
  • сезонного коронавірусу 229Е (30 %);
  • парагрипу 4 типу (15 %).

 Виявлено також циркуляцію сезонного коронавірусу ОС43 метапневмовірусів (по 6%) та аденовірусів і бокавірусів (по 1,5 %).

З початку епідемічного сезону перехворіли близько 97 тис. волинян, що на 10 % менше ніж минулого епідсезону, це 9 % населення області.

Як правило, щорічно в лютому-березні спостерігається друга хвиля захворюваності на грип та ГРВІ, тому необхідно бути готовими до можливого ускладнення епідемічної ситуації. Слід зазначити, що в країнах, у яких дотримуються протиепідемічних норм, зменшується циркуляція коронавірусної хвороби, а паралельно з цим зменшується кількість випадків грипу і грипоподібних захворювань.

Упродовж останнього тижня у більшості регіонів України інтенсивність епідемічного процесу ГРВІ, зокрема коронавірусної інфекції, була на низькому рівні, за винятком Запорізької, Тернопільської, Житомирської, Луганської, Закарпатської, Донецької (середній рівень) та Івано-Франківської (високий рівень) областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів