Поділитись:

На Волині відшукали ще один "будинок з химерами" (фото)

П'ятниця, 02 вересня 2016, 21:05
На Волині відшукали ще один

На Волині відшукали ще один

Скульптор і художник Олег Дубинчук зовсім не ображається, коли його називають "сільським Голованем"... Батьківську оселю він заселив чудернацьким звірством, казковими героями, історичними персонами.

Як це почалося, уже й сам не пам'ятає. Але за десятки літ чоловік перетворив обійстя у щось дивовижне. Тепер батьків нема. А хата кличе до себе, де б не був, – пише Волинь24.

Є тут чудернацьке коріння, майстерно перетворене на зміїні голови. На стіні старої хати вишикувалася шеренга козацьких образів. З хати на дорогу дивляться портрети ...Лесі Українки, Шевченка, Гомера і Пушкіна. Лавка - й та, "оперезана" зміями. Попід клунею - триголові дракони. Під парканом - бачу Кия, Щека, Хорива та Либідь. Їм, каже скульптор, уже літ за 30. Обгоріли під час пожежі і стали ще "красивші".

"Мама вірила, що це мені передався її гуцульський ген, бо вона родом була з тоді ще Дрогобицької області. І часто любила це повторювати, коли з татом, бувало, сварилася," - розповідає Дубинчук про те, як дитяче захоплення малювання виросло у творчість.

ПРИКРАСИВ СКУЛЬПТУРАМИ ВОВЧАК

Олег Дубинчук є автором дерев'яних скульптур, які встановлені у повстанському урочищі Вовчак на Турійщині.

На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один На Волині відшукали ще один Для перегляду фотогалереї натисніть на головне зображення

Колишнє село, де діяла старшинська школа УПА, Вовчак - одразу за Свійчевом. Але за радянських часів, каже Олег, батько в хаті говорив про це тільки пошепки. Син слухав - і малював у голові образи нескорених повстанців.

"Я чув-знав, але вперше там побував уже в дорослому віці. Якщо ви помітили, то і на Вовчаку у мене є птахи. Це і воля, і вірність, і свобода", - розповідає Дубинчук.

ЗАТУЖИВ ЗА ДРУЖИНОЮ – СТАВ РІЗЬБИТИ ЖУРАВЛІВ...

Мало не на кожній скульптурі Дубинчука у Свійчеві - птахи.

"Це журавлі. Моя дружина поїхала в Італію на заробітки. А я щось так затужив, така ностальгія вдарила, що почав робити птахів. Розумієте? Був би птахом, полетів би... Говорю, як є", - відкриває душу майстер.

Надрукувати
мітки:
коментарів