Поділитись:

Прикарпаття – в «червоній» зоні, але Буковель працює

Середа, 24 лютого 2021, 13:30
Прикарпаття – в «червоній» зоні, але Буковель працює

В Україні почав діяти адаптивний карантин з поділом регіонів за рівнем захворюваності на COVID-19. Дві області вже зарахували до "червоної" зони – Івано-Франківську та Чернівецьку.

Обмеження також вводять і для гірськолижного курорту "Буковель" на Прикарпатті, який все ж таки продовжить приймати туристів, попри "червону" зону, – інформує ВВС. 

До "жовтої" зони потрапили Київ та Київська область, Волинська, Дніпропетровська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області. Обмеження в цих областях будуть майже аналогічними введеним раніше. 

"Помаранчева" зона вказує на погіршення ситуації із захворюваністю. Однак карантинні заходи в ній не посилюються і відповідають "жовтій" зоні. Тут опинилися Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Луганська, Тернопільська області.

В Івано-Франківській області через спалах коронавірусу на дорогах поставили блокпости та розгорнули мобільний шпиталь. Тут ситуація найгірша в країні — уже заповнено 70% ліжок в реанімації. Медики Франківщини звинувачують в ситуації свята і туристів, а також критикують центральну владу за пізні рішення. Зараз всі освітні заклади перейшли на дистанційне навчання, кафе і ресторани працюють до 20:00, в ТРЦ закрили ігрові зони. 

Гірськолижний курорт "Буковель" в Івано-Франківській області закриває заклади громадського харчування, але працюватиме. На підйомниках введуть додаткові правила для дотримання соціальної дистанції, а мешканців готелів зобов'яжуть дотримуватися дистанції і носити маски. В Офісі президента звинуватили у спалаху коронавірусу на Франківщині іноземних туристів і курорт "Буковель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів