Поділитись:

У МОЗ розповіли, які області першими отримають вакцини від коронавірусу

Вівторок, 23 лютого 2021, 23:50
У МОЗ розповіли, які області першими отримають вакцини від коронавірусу

У МОЗ повідомили про те, що завтра, 24 лютого, першими COVID-вакцини отримають Київ, Київська область, Чернігів, Черкаська область, Житомир та Вінниця.

Цього ж дня розпочнеться вакцинація.Про це повідомив головний санітарний лікар і перший заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, - пише "Суспільне".

"Після завершення вхідного контролю, згідно з розподілом МОЗ, партія вакцини буде розфасована для кожної з областей нашої країни. І завтра (24 лютого — ред.) з самого ранку 11 автомобілів вирушать в подорож і будуть доставляти вакцину до обласних складів. Перші сім областей, які отримають вакцину – це Київ, Київська область, Чернігів, Черкаська область, Житомир, Вінниця", — сказав він.

Ляшко пояснив, що вакцину вивезуть одночасно до всіх областей, однак логістичні маршрути побудовані таким чином, що деякі області отримають вакцину у перший день, а інші можуть її отримати або пізно ввечері або наступного дня. Вакцинація розпочнеться відразу після доставлення препаратів, які будуть зберігатися на обласних складах.

За словами Ляшка, разом з вакциною будуть доставлені шприци для ін’єкцій і бокси безпечної утилізації шприців, а також роздаткові матеріали — інформована згода про проведення щеплення й агітаційні матеріали.

Ляшко розповів, що мобільні групи, які є у кожній з областей, будуть брати вакцину на обласному складі та виїздити до медичного закладу, який надає допомогу хворим на коронавірус. Головний санітарний лікар нагадав, що, згідно з дорожньою картою вакцинації, першими щеплення отримують працівники охорони здоров'я, які надають допомогу хворим на COVID-19.

Ляшко зазначив, що мобільні бригади й пункти щеплень будуть оплачуватися Національною службою здоров'я у рамках окремого пакету програми медичних гарантій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів