Поділитись:

Убило струмом низьких електроліній: у Кенії загинули рідкісні жирафи

Вівторок, 23 лютого 2021, 03:23

У заповіднику Сойсамбу, розташованого на території Кенії, через удар струмом загинули три рідкісні жирафи Ротшильда. Причиною інциденту стали занадто низько розташовані дроти лінії електропередач.

Як повідомляє Суспільне з посиланням на BBC, однією з перших увагу на смерть тварин звернула місцева зоозахисниця Паула Кахумбу. Вона розмістила фотографії загиблих жирафів у своєму Twitter та закликала попередити майбутні трагедії.

У відповідь Служба дикої природи Кенії (KWS) заявила, що її фахівці, які відвідали місце події, з’ясували, що стовпи лінії електропередач є занадто низькими для тварин.

В іншому дописі зоозахисниця зауважила, що ці смерті не є першими, і їх можна було б уникнути, якби всі дотримувалися порад експертів.

"Ці лінії електропередач вбивають жирафів, стерв'ятників і фламінго. Поради експертів ігнорувалися. Сумно, що такі смерті потрібні, щоб розбудити деяких людей!" – написала вона.

Також Паула Кахумбу звернулася до місцевої енергетичної компанії Kenya Power із закликом розв'язати проблему.

У відповідь генеральний директор Kenya Power Бернард Нгугі заявив, що компанія "серйозно ставиться до будь-яких аварій, пов'язаних з електрикою". Компанія також підтвердила, що замінить електричні стовпи в цьому районі на достатньо високі, щоб жирафи могли безпечно проходити під ними.

"Ми шкодуємо про цей інцидент, тому що визнаємо, що дика природа є невід'ємною частиною нашої природної та культурного духу, і ми цінуємо відгуки різних зацікавлених сторін з цього приводу", – додав Нгугі.

Жирафа Ротшильда – один із видів жирафів, який перебуває під найбільшою загрозою зникнення. За оцінками фахівців, у дикій природі лишилося менш як 1600 представників цього виду. На території Кенії проживає лише близько 600 жирафів Ротшильда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів