Поділитись:

Що Apple покаже на вересневій презентації: деталі

П'ятниця, 02 вересня 2016, 18:14
Що Apple покаже на вересневій презентації: деталі

Наприкінці серпня компанія Apple розіслала журналістам запрошення на свою вересневу презентацію. Що саме презентуватимуть, не уточняли. Підказка з'явилася, коли ЗМІ дізналися про реєстрацію торговельних марок iPhone 7, Apple Watch 2 і EarPods у різних країнах.

Forbes розібрався, яким буде новий смартфон і які ще ґаджети покаже нам компанія.

iPhone 7

Вперше за останні дев'ять років Apple не оновлюватиме дизайн свого флагманського смартфона через два роки після його випуску. Є думка, що до такого рішення дійшли у зв'язку зі стагнацією ринку смартфонів і підготовкою Apple нового дизайну пристрою вже на наступний рік – якраз до десятиріччя презентації iPhone. Уже 2017-го ми побачимо ґаджет, який кардинально відрізнятиметься від попередніх моделей, із використанням нових матеріалів та додаванням поліпшених функцій.

А поки що на покупців чекає iPhone 7 у тому ж дизайні, який ми вперше побачили 2014 року на презентації iPhone 6. Цифри доводять, що цей дизайн справді став хітом: за підсумками 2015-го компанії вдалося продати 230 млн одиниць смартфонів. Але дизайнери Apple таки оновили кілька елементів ґаджета.

Смужки антен перенесли із задньої панелі на верхній і нижній боки пристрою. Точних даних наразі немає, але джерела також кажуть про невелике зменшення товщини, появу другого динаміка і, можливо, анонс одного-двох нових кольорів. Мова йде про заміну варіанту Space Gray на Space Black (колір, як у сталевих Apple Watch) і новий варіант Deep Blue. Останній може стати як поповненням лінійки, так і заміною для нинішнього темного варіанту.

Новый-старый iPhone: что Apple покажет на сентябрьской презентации

Фото Bornfree / Shutterstock.com

Раніше в мережі також багато говорили про те, що Apple нібито має показати не два iPhone, а аж три – iPhone 7, iPhone 7 Plus та iPhone 7 Pro. Останній мав відрізнятися наявністю здвоєної камери та поліпшеними технічними характеристиками. Так в Apple думали провернути той же трюк, що й із лінійкою iPad. Але потім керівництво Apple нібито змінило своє рішення і залишило ті ж два варіанти: просто набір функцій iPhone 7 Pro дістане версія iPhone 7 Plus. І так, новий iPhone називатиметься саме iPhone 7, а не iPhone 6ss або iPhone 6se.

"Начинку" пристрою чекають кардинальні поліпшення. Усередині з'явиться новий процесор A10, а також додатковий M10. Версія Plus матиме вже 3 ГБ оперативної пам'яті. Батарея збільшиться на 10%, що додасть ще годину-дві автономної роботи. Також буде поліпшено камеру, а у версії Plus узагалі буде здвоєний варіант. На завершення Apple відмовиться від звичного всім гнізда для навушників. Замість 3,5-міліметрового гнізда користувач зможе слухати музику або через зарядні Lightning-конектор, або через Bluetooth-гарнітуру.

Також Apple вперше може змінити варіант обсягу сховищ у своїх смартфонах і наслідувати приклад iPad: замість 16/64/128, буде використано версії 32/128/256. Ціни залишаться колишніми – від $649 за мінімальну версію. Попередня дата старту продажів – 23 вересня. В Україну, як завжди, офіційні ґаджети приїдуть до кінця жовтня.

Що Apple покаже на вересневій презентації: деталі

Фото 10 FACE / Shutterstock.com

Разом з iPhone 7 компанія вперше покаже свої бездротові навушники. Є інформація, що їх розробляли майже рік спільно з інженерами дочірньої Beats. Основна проблема – недовга тривалість роботи (від 4-х годин) і висока ціна (щонайменше сотня доларів). У коробці з iPhone 7 лежатимуть типові EarPods, тільки з Lightning-конектором.

Apple Watch 2

Як і у випадку з iPhone 7, у смарт-годинника Apple Watch другого покоління новий дизайн не з'явиться. За попередніми даними, годинник матиме виключно нове "залізо" і, можливо, кілька нових ремінців. Жодних вбудованих камер і слота для SIM-картки (у зв'язку з тим, що модуль швидко розряджав батарею). Остання, до речі, буде на 35% більшою за нинішній варіант, завдяки чому ґаджет зможе в режимі активності провести не 4–6 годин, а майже 10. Тобто новий Apple Watch зможе легко дотягти до вечора, але заряджати годинник раз на день усе ж таки доведеться.

Новый-старый iPhone: что Apple покажет на сентябрьской презентации

Фото Lukas Gojda / Shutterstock.com

Якщо вірити доступним даним, компанія покаже саме проміжну "S" версію для свого смарт-годинника, а не повністю оновлений варіант. Зосередяться на новій операційній системі watchOS 3: завдяки оновленню пристрій почне працювати в рази швидше, додатки матимуть більше "свободи". Щоправда, фанати продукції Apple уже висловили своє обурення: перше і друге покоління iPhone та iPad завжди відрізнялися дуже сильно, тоді як з Apple Watch компанія намагається проігнорувати цю традицію.

iOS 10

Про нову операційну систему на сцені ще раз (уперше – на WWDC`16) розповість відповідальний старший віце-президент компанії Крейґ Федеріґі. Нагадаємо, потужно оновився додаток iMessages, який стає справжньою платформою. Також Apple додала віджетів на заблокованому екрані, оновила стиль Apple Music, поліпшила низку додатків. У цілому операційна система налічує понад двісті оновлень.

Новый-старый iPhone: что Apple покажет на сентябрьской презентации

Фото apple.com

Найцікавіше – коли вийде оновлення. У серпні сталася цікава подія. Співачка Барбара Стрейзанд зв'язалася з керівником Apple Тімом Куком ("Добре, що в мене є виходи на людей такого рівня", – зазначила Барбара) і поскаржилася на голосовий асистент Siri: він неправильно вимовляв її ім'я. Кук пообіцяв усе виправити в оновленні 30 вересня, що багато хто сприйняв як дату анонса iOS 10. Утім, компанія ніколи не випускає iPhone без попередньо встановленої нової версії iOS, тому 30 вересня – це вже версія iOS 10.0.1 з першими виправленнями, а вперше широке коло користувачів дістане доступ до готової iOS 10 вже 16 вересня – за тиждень до появи в продажу нового смартфона.

iPad Pro та інше

Новый-старый iPhone: что Apple покажет на сентябрьской презентации

Фото GettyImages

Учора видання Bloomberg опублікувало текст із заявою про те, що Apple також готує презентацію на жовтень. Саме там покажуть новий MacBook Pro, оновлений iMac і MacBook Air, а також новий дисплей із роздільною здатністю 5K (той самий Thunderbolt Display, на який шанувальники компанії чекають останні п'ять років). Останній компанія презентуватиме в рамках співпраці з LG. До того ж нового покоління iPad Pro ми не побачимо – оновлять тільки Apple Pencil: перо зможе працювати у всіх додатках, а не тільки у графічних.

Новый-старый iPhone: что Apple покажет на сентябрьской презентации

Фото GettyImages

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 квітня 2024
25 березня 2024
22 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
06 березня 2024
05 березня 2024
29 лютого 2024
23 лютого 2024