Поділитись:

Україна презентувала сучасне озброєння на виставці IDEX-2021 в ОАЕ

Понеділок, 22 лютого 2021, 00:32

Державний концерн "Укроборонпром" представив новітню військову техніку та озброєння власного виробництва на виставці IDEX-2021, яка проходить в Абу-Дабі, ОАЕ. Завершиться виставка 25 лютого 2021 року. Делегацію Концерну очолює його генеральний директор Юрій Гусєв. Головою української делегації є Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

Про це йдеться на сайті "Укроборонпрому".

На виставці продемонструють низку перспективних розробок та виробів Концерну, наприклад, модель наземного протикорабельного ракетного комплексу "Нептун" і високоточної реактивної системи "Вільха" від конструкторського бюро "ЛУЧ". "Нептун" – сучасний український зразок озброєння, керовані ракети якого є малопомітними для ворожих радарів і здатні знищувати як кораблі, так і наземні цілі. Вітчизняна високоточна система залпового вогню "Вільха" вважається однією з найпотужніших у світі у своєму класі. Також до уваги відвідувачів виставки запропоновані натуральні зразки протитанкових ракетних комплексів "Скіф" та "Корсар" і макет розвідувально-ударного безпілотника "Сокіл-300". Організатор об’єднаної експозиції Концерну – Державна компанія "Укрспецекспорт".

"Ця виставка дає можливість презентувати сучасні перспективні та інноваційні розробки, які створені завдяки нашому науково-технічному потенціалу. Нашій оборонці є що показати та запропонувати потенційним замовникам з усього світу", – зазначає керівник Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Також на IDEX—2021 будуть презентовані можливості танка "Оплот", який за низкою характеристик є найкращим у світі, бойової машини БТР-4 та інші передові розробки підприємств — учасників Концерну.

Загалом на українському стенді планують представити понад десяток натуральних та макетних (масштабних) зразків продукції військового та подвійного призначення. Під час проведення виставки заплановано низку переговорів з офіційними делегаціями різних країн і міжнародними компаніями щодо подальшого партнерства.

Довідково:

IDEX — одна з найбільших військових міжнародних виставок, яка проводиться під патронатом Президента Об’єднаних Арабських Еміратів. У павільйонах Національного виставкового центру в Абу-Дабі свої експозиції презентують понад 900 провідних оборонних компаній з 59 країн світу.

Україну представляють дев’ять підприємств ОПК, сім з яких входять до "Укроборонпрому".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів