Поділитись:

У медичних вишах України хочуть створити університетські клініки

П'ятниця, 19 лютого 2021, 01:38
У медичних вишах  України хочуть створити університетські клініки

У медичних вишах України хочуть створити університетські клініки.У МОЗ вважають, що створення таких клінік допоможе реформувати українську медичну освіту. 

Про це  повідомила під час брифінгу заступниця Міністра охорони здоров’я Ірина Микичак, -  йдеться на сайті МОЗ.

За її словами, створення таких клінік – важливий напрямок реформування української медичної освіти.

Так, від 11 лютого міністерство передало в розпорядження Національного медичного університету ім. Богомольця Республіканську клінічну лікарню МОЗ України.

"Таким чином, університет імені Богомольця – провідний вищий навчальний заклад України – отримає потужну клінічну базу, де студенти зможуть підвищувати свою компетенцію, краще опановувати практичні навички. Також МОЗ реорганізує Національну медичну академію післядипломної освіти імені П. Л. Шупика в Національний університет охорони здоров’я імені П. Л. Шупика. Таким чином університет розширить свої повноваження і можливості навчання як на додипломному, так і на післядипломному рівні", – розповіла Микичак.

Також, за її словами, у рамках реформування відбудеться об’єднання Харківської медичної академії післядипломної освіти та Харківського національного медичного університету в один вищий навчальний заклад.

"Нині МОЗ відпрацьовує відповідну дорожню карту, щоб процес об’єднання цих двох закладів відбувся з максимальним урахуванням традицій та можливостей ВНМЗ, в інтересах студентів, лікарів, науково-педагогічних працівників. Аби в результаті ми отримали висококонкурентний вищий навчальний заклад, де студенти й лікарі зможуть отримувати універсальну медичну освіту та професійний розвиток", – додала заступниця міністра. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів