Поділитись:

На 18% більше: на Волині зросла захворюваність на ГРВІ

Четвер, 18 лютого 2021, 18:14
На 18% більше: на Волині зросла захворюваність на ГРВІ

Упродовж  останнього тижня на Волині інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 409 на 100 тисяч населення (вищий від середньодержавного на 6 %). Перевищення епідемічного порогу не зареєстровано на жодній адміністративній території, в загальному в області він нижчий від розрахункового на 29 %. Вищі від середньообласного показники захворюваності спостерігаються у м. Луцьку (893 на 100 тис. населення), Луцькому (441), Ківерцівському (423), Горохівському (413) та Шацькому (416) районах.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Цього тижня на Волині захворюваність гострими респіраторними інфекціями, в тому числі на коронавірусну інфекцію, збільшилась на 18 % і становить понад 4,2 тис. осіб проти 3,5 тис. попереднього тижня. Продовжує зберігатись тенденція до росту захворюваності серед дитячого населення – вона становить 46 % (близько 2 тис.) від загальної кількості постраждалих проти 39 % попереднього тижня. Така ситуація пояснюється перебуванням дітей в організованих колективах (становлять 69 % від всіх захворілих дітей).

Близько трьох відсотків від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи (88 %). Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону уже перехворіли понад 92 тис. волинян, що на 6 % менше минулого епідсезону,  це 9% населення області.

У більшості регіонів України інтенсивність епідемічного процесу ГРВІ, зокрема коронавірусної інфекції, була на низькому рівні, за винятком Запорізької, Тернопільської (середній рівень) та Івано-Франківської (високий рівень) областей. Зафіксовано спорадичне географічне поширення грипу. Інтенсивний показник захворюваності становить 384 на 100 тис. населення, що на 20 % менше епідемічного порогу, розрахованого для України. Летальних випадків внаслідок грипу не зареєстровано. За результатами вірусологічних досліджень, визначені віруси грипу А не субтипований. Крім того, встановлено циркуляцію інших вірусів респіраторної групи.

Як правило, щорічно в лютому-березні спостерігається друга хвиля захворюваності на грип та ГРВІ, тому необхідно бути готовими до можливого ускладнення епідемічної ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів