Поділитись:

Про короткоствол, або Записки поміркованого гоплофіла

Четвер, 18 лютого 2021, 07:40

Знаєте, полазив по цих ваших інторнетах і знайшов лише визначення слова «гоплофобія», а от «гоплофілію» – не знайшов. Але ж ми можемо увімкнути логіку і діяти «від зворотнього».

Визначення

Отже, що таке гоплофобія? Вікіпедія підказує: «неологізм, вигаданий як пейоратив для означення "ірраціональної відрази до зброї". Іноді використовується в більш загальному значенні як "страх вогнепальної зброї" або в розмовному сенсі як "страх озброєння громадян"».

Так, а я люблю вогнепальну зброю, і тут пістолети мають свою окрему нішу, тому це, напевно, гоплофілія.

Аргументація «проти»

Справа у нашому смішному законодавстві: зараз я вільно можу придбати, наприклад, карабін, який майже не відрізняється від автомата чи штурмової гвинтівки стандарту НАТО. Можу встановити на нього оптику, саундмодератор і все таке. А от пістолет чи револьвер чесний громадянин придбати не може, тому що... Чому? Тому, що це лякає представників закону?

Ось нещодавно Антоха Геращенко, який зараз є заступником міністра внутрішніх справ, виступив проти обігу короткоствольної зброї в Україні. Мовляв, це збільшить кількість вбивств. От, наприклад, у США, де у деяких штатах взагалі немає проблем з придбанням короткостволу, за статисткою, кількість умисних вбивств – 5 на 100 тисяч жителів. При цьому в Україні зараз – 4,5 на тих самих 100 тисяч. Ви ж відчуваєте цю колосальну різницю? 

«Власть імущіє», мабуть, не знають або вдають, що не знають, що в нашій країні зараз придбати будь-яку зброю людям, які не сильно переживають, що порушують закон, дуже просто. Нелегальних стволів – мільйони, просто плати бабло. Особисто мені пропонували декілька років тому ПМ за 50 доларів. З консервації, зі Сходу везли. Відмовився, звичайно. 

Аргументація «за»

Так ось: погані люди і так вже мають на руках стволи. Чому б не дозволити придбати пістолет чесному законослухняному громадянину?

Для правоохоронних органів немає великої проблеми у тому, щоби створити куле- і гільзотеку на кожен ствол, організувати курси навчання з поводження зі зброєю і навіть заробляти на цьому гроші. 

Зараз у світі дуже популярно є спортивна стрільба, людям це цікаво. Повірте, влучати у ціль з пістолета не менш цікаво, чим, наприклад, кидати дротики в мішень чи закочувати м'яч у ворота. Просто кожному – своє.

Взагалі, я переконаний, що володіння зброєю і, зокрема, короткоствольною, дисциплінує людину, підвищує рівень її соціальної відповідальності й навіть загальної культури.

Просто залишу це тут:

Надрукувати
мітки:
коментарів