Куди вивозять сніг із Луцька (відео)

Середа, 17 лютого 2021, 09:11

Сніг із доріг та вулиць Луцька комунальники вивозять на вулицю Набережну поблизу річки Стир.

Зі слів керівника департаменту ЖКГ Миколи Осіюка, за тиждень із міських вулиць комунальники вивезли 9 тисяч кубічних метрів снігу, – інформує Суспільне.

Розчищення вулиць від снігу ще триває

Зі слів Миколи Осіюка, всі основні проїжджі частини почистили, лише мають декілька заявок у приватних секторах.

"Основне навантаження робимо на розчищення територій приєднаних територіальних громадах. Працює техніка у селах Іванчиці-Озденіж, Одеради-Городок, Забороль, Прилуцьке", – сказав Микола Осіюк.

Останні кілька днів Луцьк прибирають чотири десятки спецмашин. В негоду залучали орендовану техніку.

Комунальники розпочинають роботу в місті о 22 годині, а завершують о шостій ранку, каже Микола Осіюк. Головний комунальник міста додав: у нічну пору комунальники намагаються максимально вивезти сніг із зупинок громадського транспорту та пішохідних переходів.

Про повінь поки не йдеться

Упродовж чотирьох останніх морозних днів вода в річці Стир піднялася на 1 метр 20 сантиметрів, – розповів заступник начальника відділу екології Луцької міськради Олег Галета. З його слів, рівень води зростатиме й надалі, але про повінь поки не йдеться.

"В нас я не знаю як повінь, але сторона Рованців, Старе місто попідтоплює зазвичай. Вода прибуде – це добре, бо риба підніметься знизу", – певнить еколог.

У відділі екології Луцькради кажуть: сніг на Набережну відвозять щороку.

"Сніг складають на ґрунт. І ця вода вже має змогу просочитися через ґрунт і профільтруватися. Як на мене, це, навпаки, краще", – розповів Олег Галета.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: