Поділитись:

У Луцьку семеро людей потрапили до лікарні з обмороженням

Понеділок, 15 лютого 2021, 19:22
У Луцьку семеро людей потрапили до лікарні з обмороженням

В опіковому відділенні реконструктивно-відновної хірургії китиці Луцької міської клінічної лікарні – семеро пацієнтів із діагнозом "обмороження".

Про це розповів Суспільному завідувач відділення Роман Трач.

За вихідні, коли температура повітря подекуди становила -8 º вдень та -14 º уночі, в опікове відділення потрапили троє людей з обмороженням.

Загалом у відділенні з обмороженням госпіталізовано семеро людей.

Від початку року, каже лікар-комбустіолог, у стаціонарі опікового відділення пролікували 16 людей з обмороженням рук і ніг. В основному в медзаклад потрапляють пацієнти з відмороженням другого ступеня, каже медик.

Зі слів Романа Трача, людям надають повноцінну медичну допомогу, тож відморожені сегменти кінцівок вдається врятувати Каже: ампутацію проводили у двох випадках, коли пацієнти потрапляли до лікарні через 7-8 днів після холодової травми.

В опіковому відділенні довелося лікувати обморожені руки ковельчанину Михайлу Клімуку. Чоловік приїхав у Луцьк до брата. Каже: пізно ввечері не було громадського транспорту, тож рушив пішки, без рукавиць. Зі слів чоловіка, холоду не відчував, а вже вдома помітив, що руки і посиніли, і почервоніли.

Завідувач опікового відділення зазначив: обморожені руки чи ноги опускати в гарячу воду та обтирати снігом не можна, адже це – додаткова травма. Найголовніше, із його слів, вчасно звернутися до медиків.

Щоб уберегтися від обмороження, потрібно вдягатися тепло, не йти на мороз голодним та не вживати алкоголь, додав лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024