Поділитись:

Коли діти стають дорослими?

Понеділок, 15 лютого 2021, 07:40

Коли діти стають дорослими? Чи є якийсь конкретний вік чи, може, вчинок, який починає відлік дорослого життя? Перший курс, перший секс, перша зарплата чи перша сивина? Мабуть, мало хто згадає конкретну мить, коли збагнув: ось воно, прилетіло.

Сама почала ходити, сама встигла на горщик, сама з’їла кашу (в когось, може, й інша послідовність), сама заснула в окремій кімнаті, сама помила взуття (щоправда, в унітазі – ну, куди дістала), сама зав’язала шнурівки, сама пішла в школу, сама зварила суп, сама вкрутила лампочку (виявляється, якщо промахнутися з потужністю, її просто розриває), сама покупала собаку (пес – в шоці, мама п’є «Корвалол»), сама намалювала «стрєли»… І ще нескінченна кількість «сама», після кожного з яких батьки констатували: дитина виросла.

Одним із етапів такого дорослішання для мене була самостійна купівля зимового взуття. У років 14. Мені дали кругленьку суму і я САМА поїхала на Старий ринок. По-перше, я хвилювалася, щоб у мене не потягнули гроші. По-друге, боялася підходити до негарних тіток і гарних чоловіків – ох ці дівчачі комплекси)))

Після кількагодинного бродіння-шукання-міряння-міркування-бродіння-міркування-міряння я таки вперше САМА купила черевики. Неймовірно класнючі – однокласниці могли тільки мріяти про такі і нишком коситися, кусаючи губи.

Звісно, додому я їхала в обнові. Дорогою уявляла: ото всі ахнуть, як побачать!

Спочатку ахнула мама... Таких 11-сантиметрових диб справді ні в кого з моїх ровесниць не було. Мама мовчки дивилася на «котурни» на моїх худющих ногах і усвідомлювала: назад не повернеш, бо ж я їх вже взула!

Зате як мені заздрили подруги! А я почувалася самостійною. І дорослою. Принаймні, до першої ожеледиці – коли ледь доклигала до школи. І назад. Довелося дістати старі, але безпечні для здоров'я чоботи. Ненадовго – поки крига скресла)))

Відтоді у житті відбулося тисячі «сама». І за їхнім сукупним результатом тепер можу стверджувати, що я вже на 100% доросла. Таки прилетіло. І сивина – беззаперечний доказ.

Але я досі сама не ходила в підвал, сама не варила холодець, сама не подавала показники лічильника газу… Невже ще не долетіло?

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів