Поділитись:

У Волинську обласну бібліотеку завезли понад 800 нових книг

Понеділок, 15 лютого 2021, 06:56
У Волинську обласну бібліотеку завезли понад 800 нових книг

У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва читачам презентували понад 800 нових книг. Це – найбільше поповнення книгозбірні за роки незалежності, розповіла директорка Алла Єфремова.

Літературу книгозбірня отримала наприкінці минулого року, каже очільниця, проте оформили її та почали видавати читачам цього тижня. Знайомляться з новими книгами читачі у відділі абонементу бібліотеки, пише Суспільне.

827 примірників художньої, пізнавальної, мотиваційної літератури для дітей і дорослих книгозбірня отримала від Українського інституту книги, каже журналістка Мая Голуб, яка входить в експертну раду читачів бібліотеки. З її слів, напередодні рада ознайомилася з новою літературою.

До числа відзначених книг потрапила "Війна лайків. Зброя в руках соціальних мереж" Пітера Сінґера, каже членкиня експертної ради читачів.

На нові книги наклеїли зображення QR-коду, щоб через мобільний додаток опитувати читачів, розповіла бібліотекарка Наталія Олійник. За таким способом бібліотекарі визначають, яка книга була у користуванні та чи вона сподобалася читачеві.

Серед літературного поповнення є видання з хімії, алгебри, фізики у коміксах. Такого формату книг раніше не було, - кажуть в бібліотеці. Аби потрапити у перелік книгозбірень, яким за гроші з держбюджету придбають книги, заклад пройшов декілька етапів відбору.

Такий обсяг видань бібліотека не отримувала тривалий час, адже здебільшого купували літературу на 5-10 тисяч гривень, зазначила директорка. Вартість партії нових книг – понад 303 тисячі гривень.

Нагадаємо, цьогоріч завдяки "Програмі поповнення бібліотечних фондів" волинські бібліотеки отримали книги українських та закордонних авторів від Українського інституту книги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024