Поділитись:

Які продукти та послуги здорожчали в Україні з початку року

Субота, 13 лютого 2021, 04:37
Які продукти та послуги здорожчали в Україні з початку року

Державна служба статистики оприлюднила дані про споживчі ціни на товари та послуги в Україні. Зокрема, у січні 2021 зросла вартість  продуктів харчування, а ціни на ліки залишились приблизно на рівні грудня 2020 року.

Про це пише "Суспільне".

Продукти

За даними Державної служби статистики, у січні 2021 року пожорожчали крупи, зокрема рис, гречка, манка та пшоно. Ціни зросли не суттєво, утім подорожчання зафіксували на всі продукти. Також подорожчав хліб, зорема з борошна вищого гатунку та батон. Ціни виросли приблизно на гривню-півтори.

М'ясо також виросло в ціні. Зокрема вартість яловичини збільшилась на 5 гривень до 149 гривень за кілограм. Птиця подорожчала до 57,4 гривень, а куряче філе до 93 грвиень за кілограм. Сало з 78 гривень подорожчало до 81 гривні за кілограм. За даними статистичного відомства, яйця подорожчали на 17,6% до 32,3 гривень за десяток.

Ціни виросли і на молочні продукти, зокрема на сметану та сири. Соняшникова олія з 42 гривень за літр виросла до 44 гривень. Крім того, почали дорожчати овочі, зокрема буряк до 6,4 гривень за кілограм, картопля на 9,8% до 11,1 гривень за кілограм та цибуля на 8,4% до 5,6 гривень за кілограм.

Алкоголь та цигарки

Ціни на алкоголь майже не змінилися, зокрема на горілку та столові вина, водночас пиво подорожчало з початку року на 2,5% до 17,9 гривень за пляшку. За січень цигарки преміум-класу подорожчали на 2,3% до 59,2 гривень за пачку.

Послуги, ліки та бензин

За місяць зросли ціни на оренду однокімнатної квартири на місяць до 3986 гривень, а також на стоматологічні послуги. Бензин та дизельне паливо також подорожчало. Водночас ціни на ліки майже не змінилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів