Поділитись:

В Україні створили сайт з інформацією про безкоштовні ліки проти раку

Субота, 13 лютого 2021, 06:31

 В Україні створили електронний ресурс, який буде надаватиме інформацію про державні закупівлі ліків проти онкологічних та онкогематологічних захворювань.

Сайт розпочне роботу 15 лютого, -  повідомляє  Міністерство охорони здоров'я.

Ініціаторами запуску сервісу стала громадська організація "Ліки Контроль" за фінансової підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

"Часто пацієнти з онкологією, отримавши відмову у препараті, не сподіваються отримати препарати на наступні курси лікування безкоштовно. Вони збирають кошти на препарати або взагалі відмовляються від лікування. Наш сервіс "Ліки для онкохворих – Підпишись на життя" показуватиме пацієнтам, як можна отримати  призначені препарати безоплатно” — зазначила голова ГО “Ліки Контроль” Наталія Гуран.

За даними Національного канцер-реєстру України  373 українці щодня дізнаються про онкологічний діагноз. Кожен 6-й  українець відмовляється від  звернення до лікаря через високу вартість лікування (17,7%) за даними Індекс Здоров’я. Україна 2019.

Сайт Ліки для онкохворих відображатиме ліки, які закуповуються за державний кошт за напрямом онкологічні та онкогематологічні захворювання, а також ліки з Національного переліку основних лікарських засобів. Крім того, на сайті можна налаштувати та отримувати повідомлення про надходження призначених препаратів у вибраний регіон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів