Поділитись:

"Укрзалізниця" оприлюднила перелік романтичних маршрутів до Дня святого Валентина

П'ятниця, 12 лютого 2021, 00:39
«Укрзалізниця» оприлюднила перелік романтичних маршрутів до Дня святого Валентина

Напередодні Дня закоханих "Укрзалізниця" розповіла про найромантичніші місця, які варто відвідати.

Про це пише "Суспільне" з посиланням на на пресслужбу "Укрзалізниці".

"Подорож — чудовий спосіб освіжити почуття. І для вас Укрзалізниця підготувала топ-5 найромантичніших маршрутів України. До кожного з них можна зручно дістатись поїздами", – йдеться у повідомленні.

У переліку опинилися локації п’яти міст України.

Луцьк

У Луцьку УЗ радить побачити замок Любарта – із найдавніших і найкраще збережених в Україні. Любителям неоготики перевізник рекомендує Лютеранську кірху, яку збудували у 1906 році німецькі протестанти. Також закоханим радять відвідати тунель кохання, розташований за 50 кілометрів від Луцька поблизу селища Клевань.

Дістатися головного міста Волині можна поїздами №97 Київ – Ковель, №58 Ковель – Одеса та №88 Ковель – Новоолексіївка.

Львів

У Львові "Укрзалізниця" радить закоханим відвідати центральну Площу Ринок, перші згадки про яку датуються 13 століттям, міську ратушу, що також знаходиться на центральній площі, а також італійський дворик. Окрім того, у списку опинилися одне з найстаріших місць Львова – вірменський квартал, і палац Потоцьких.

Охочим вирушити у це західноукраїнське місто УЗ пропонує скористатися поїздом Інтерсіті+, який довезе до Львова за 5 годин, або нічним поїздом 091К, який відправляється о 10 вечора і прибуває о 6 ранку.

Одеса

Тим, кого більше приваблює Південна Пальміра, УЗ радить відвідати найстаріший оперний театр України – міський Театр опери та балету. Також у компанії рекомендують для романтичної прогулянки пам’ятник Амуру і Психеї та вулицю Дерибасівську.

Дістатися Одеси можливо одразу дванадцятьма поїздами, що відправляються з Києва, Чернівців, Дніпра, Ковеля, Костянтинівки, Львова, Ужгорода та Харкова.

Чернівці

У цьому місті компанія рекомендує побачити резиденцію митрополитів Буковини та Далмації, внесену до світової спадщини ЮНЕСКО. Також не слід оминати увагою центральну площу Чернівців, на якій височить міська ратуша. З площі можна потрапити на пішохідну вулицю імені Ольги Кобилянської, вимощену стародавньою бруківкою.

Доїхати до Чернівців можна поїздами №7 Київ – Чернівці, №117 Київ – Чернівці, №136 Одеса – Чернівці та №702 Львів – Чернівці.

Тернопіль

У Тернополі "Укрзалізниця" радить побачити три романтичні локації – Острів закоханих, вулицю Валову та італійський дворик, розташований на бульварі Шевченка, 1. Дістатися Тернополя можна чотирнадцятьма поїздами, які вирушають із Києва, Львова, Трускавця, Дніправ, Маріуполя, Одеси та Білгород-Дністровського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів