Поділитись:

Прокуратура виявила порушення у Луцькому СІЗО

Четвер, 01 вересня 2016, 11:29

Прокуратура Волині перевірила Луцьке СІЗО щодо додержання законів при триманні ув'язнених та засуджених.

Встановлено ряд порушень вимог Закону України "Про попереднє ув'язнення" та інших законодавчих актів з питань матеріально-побутового забезпечення та медичного обслуговування взятих під варту осіб, – повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Неналежно організовано у слідчому ізоляторі медико-санітарне забезпечення ув'язнених і засуджених, зокрема лікувально-профілактична та протиепідемічна робота.

Окрім того, особам, які перебувають у СІЗО, не забезпечено відповідних побутових умов, адже приміщення, якими користуються в'язні, не завжди відповідають санітарним вимогам щодо площі, освітлення та вентиляції.

За наслідками перевірки прокуратурою області внесено вказівку начальнику Управління Державної пенітенціарної служби України в області з вимогою негайно вжити заходів до усунення виявлених порушень вимог чинного законодавства у діяльності Луцького СІЗО та притягнути до дисциплінарної відповідальності службових осіб, відповідальних за їх допущення.

Нагадаємо: у квітні цього року ув'язнені Луцького слідчого ізолятора влаштували протест через ущемлення їхніх прав на передачі та побачення з рідними.

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
07 березня 2024
05 березня 2024
01 березня 2024