Поділитись:

Альтернатива Facebook: Twitter розробляє нову соцмережу

Четвер, 11 лютого 2021, 03:29
Альтернатива Facebook: Twitter розробляє нову соцмережу

Генеральний директор Twitter Джек Дорсі закликав звернути увагу на проєкт нової соцмережі Bluesky, що понад рік розробляється як децентралізована платформа, альтернативна популярним централізованим Facebook, Instagram тощо. За його словами, суть Bluesky у відкритості, яка зламає кордони між сучасними платформами та допоможе здобути якісно нове спілкування.

Про це повідомляє Бабель з посиланням на Business Insider.

Перша згадка про розробку соцмережі під проводом Twitter з’явилася в грудні 2019 року – тоді Дорсі заявив про команду проєкту й про відкритість його вихідного коду.

«Ми очікуємо, що ця команда не лише розробить децентралізований стандарт для соціальних медіа, але й також побудує відкриту спільноту довкола нього, привітну для компаній та організацій, дослідників, лідерів громадянського суспільства, усіх, хто глибоко замислюється», – написав глава Twitter.

За словами Дорсі, соцмережі без єдиного центру управління дозволять людям долучитися до ширшої суспільної дискусії й отримувати більше контенту, який їх цікавить, завдяки новим алгоритмам.

«Я думаю, що найголовніше, на чому слід зосередитись з точки зору децентралізації соціальних медіа, це те, що вона створює набагато більше простору для спілкування… Це не лише допоможе нашим бізнесам, але й спонукатиме більше людей долучатися до соцмереж», – сказав він.

Дорсі переконує, що Bluesky стане новою моделлю соцмереж, яка зламає бар’єри, що існують між сучасними соцмережами – такими як Facebook, Instagram і Twitter, чиї користувачі можуть спілкуватися лише в їхніх межах.

Bluesky черпає натхнення з системи електронної пошти, що дозволяє спілкуватися людям незалежно від того, на яких серверах зареєстровані їхні адреси.

Новою соцмережею не буде керувати якась одна конкретна компанія – контроль буде відданий в руки самих користувачів. Зокрема це означає, що будь-хто зможе робити додатки й фактично розвивати різні соціальні медіа в рамках однієї мережі.

Наразі над проєктом працюють близько 50 програмістів, які досліджують можливості Bluesky та висувають пропозиції щодо його інтерфейсу. В найближчий час Twitter планує найняти керівника проєкту й завершити формування незалежної команди, що почне безпосередню розробку соцмережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів